DJECA ĆE BITI ZBRINUTA

Video | Zaposlenici gradskih dječjih vrtića 25. svibnja idu u štrajk; Filipović se nada dogovoru i poziva na zakon

Zaposlenici dječjih vrtića Rijeka, Sušak i More čiji je osnivač Grad Rijeka idu u štrajk. Više u videoprilogu!

Grad Rijeka nije ispunio zahtjeve zaposlenika gradskih vrtića.

”Došlo je do štrajka jer se nisu ispunili zahtjevi sindikata. To je poštivanje zakona o predškolskom odgoju, članak 51 odnosno izjedančavanje plaća sa plaćama u osnovnim školama”, poručila je potpredsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Ingrid Čavić.

Iz Sindikata mole roditelje za razumjevanje i potporu, iako će vrtići primiti djecu za koju roditelji ne mogu pronaći drugo rješenje tijekom štrajka.

”Nema odgojno obrazovnog rada, djelovat ćemo po uputama odnosno po ugovoru o nužnim poslovima. Nema roditeljskih sastanaka, razgovora, izleta, nema alternativnih programa, sportskog programa, engleskog, talijanskog. Znači samo skrb i prehrana djece”, navela je Čavić.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i dalje se nada kako do štrajka neće doći te da će dogovor biti postignut.

“Naravno da ćemo nakon izjašnjavanja zaposlenika u vrtićima odraditi još sastanak sa predstavnicima sindikata. Moram podsjetiti ako do štrajka dođe da postoji zakonska obveza prijema djece u vrtiće, za to su zadužena upravna vijeća, ravnatelji i štrajkaški odbori u vrtićima”, poručio je gradonačelnik Marko Filipović

Ukoliko Grad ne ispuni njihove zahtjeve, iz sindikata ističu kako su spremni i na prosvjed, donosi Kanal Ri.

Više u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari