OD SUTRA NOVA DUŽNOST

Zapovjednik Filinić odlazi na dužnost pomoćnika glavnog vatrogasnog zapovjednika RH

Dugogodišnji zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Opatija Gordan Filinić od sutra prelazi na novu dužnost – pomoćnika glavnog vatrogasnog zapovjednika RH zaduženog za logistiku.

Tim povodom za njega je u uredu opatijskog gradonačelnika organizirano svečano primanje na kojem su, uz gradonačelnika Fernanda Kirigina nazočili načelnici liburnijskih općina: Matulja Vedran Kinkela, Lovrana Bojan Simonič i Mošćeničke Drage Rikardo Staraj, kao i zamjenica gradonačelnika i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Opatije Kristina Đukić i njezini kolege iz ostalih liburnijskih općina.

– Izuzetno smo sretni i ponosni zbog profesionalnog uspjeha našega zapovjednika, ali smo ujedno i tužni jer odlazi iz Opatije nakon dugogodišnje iznimne službe. Svojim je velikim stručnim znanjem i iskustvom uvijek bio prisutan u sustavu protupožarne zaštite i spašavanja, a posebna nam je podrška bio u zahtjevnim godinama pandemije kroz lokalne stožere civilne zaštite. Liburnijsko je vatrogastvo  prepoznato kao jedno od najkvalitetnijih u Hrvatskoj te smo ponosni  što naš kraj daje ovako kvalitetne kadrove, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin na primanju čestitavši zapovjedniku Filiniću i istaknuo da će se suradnja svakako nastaviti.

Na mjesto v.d. zapovjednika stupio je dugogodišnji zaposlenik JVP Opatija Igor Ravnić, a natječaj za zapovjednika će uskoro biti raspisan.

– Hvala Vam svima na ovom srdačnom primanju. Opatijska je JVP prije svega dobro uigran tim. Nimalo ne sumnjam da će taj tim nastaviti odlično raditi i predajem s punim povjerenjem kormilo u ruke kolege Ravnića. Srce bi mi bilo veliko kao tri Učke još samo da zakopamo kamen temeljac i počnemo gradnju našeg novog Vatrogasnog doma, projekta na kojem sam radio deset godina. Sva je dokumentacija spremna i čeka se definiranje načina financiranja, istaknuo je zapovjednik Filinić.

S današnjem oproštajnog primanja poručeno je da su to želje svih te kako će upravo zapovjednik Filinić biti pozvan položiti kamen temeljac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari