SPREMNI NA SASTANAK S MJEŠTANIMA

Ministar Butković, župan Komadina i gradonačelnica Kučić podržali nastavak projekta luke Mrtvaška

Ministar Butković izrazio je žaljenje opstrukcijom projekta od strane mještana Ilovika te dodao kako je to jedinstven slučaj.

Župan Zlatko Komadina, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima te gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić u sjedištu Županije održali su sastanak na kojem su detaljno razmotrili sve aspekte daljnje provedbe projekta luka Mrtvaška te ocijenili da je riječ o strateški važnom infrastrukturnom projektu za bolje prometno povezivanje kvarnerskih otoka kao i buduće „plave magistrale“.

Ministar Butković izrazio je žaljenje opstrukcijom projekta od strane mještana Ilovika te dodao kako je to jedinstven slučaj.

„Kao što znate jako puno gradimo i na otocima i na obali na oduševljenje lokalnog stanovništva. Svi pozdravljaju nove rive i luke jer to donosi bolje i sigurnije brodske veze, zato sam iskreno zatečen ovom situacijom u Mrtvaškoj“, rekao je ministar te dodao da je riječ o projektu koji se financira europskim sredstvima, u kojem su poštovane sve zakonske procedure i oko kojeg od strane OLAF-a prema ministarstvu nije upućen niti jedan upit.

Dodao je da projekt uključuje i izgradnju državne ceste od Malog Lošinja do uvale Mrtvaška za što će ministarstvo osigurati financiranje.

Župan Komadina naglasio je da je projekt rekonstrukcije i dogradnje luke Mrtvaška najveći investicijski zahvat izgradnje i uređenja lučke infrastrukture koji se europskim sredstvima realizira na kvarnerskim otocima kao zajednički projekt PGŽ, države i lokalne samouprave. Istaknuo je da su ispunjeni svi zahtjevi mještana Ilovika artikulirani i kroz zaključe Županijske skupštine, one koje je bilo moguće ispoštovati.

„Nova riva u Mrtvaškoj gradi se temeljem valjane građevinske dozvole kako bi stanovnicima otoka Lošinja i cijelog lošinjskog arhipelaga omogućili prometnu povezanost primjerenu standardima 21. stoljeća. Projekt je to koji je tražen i iščekivan od stanovnika Lošinjskog arhipelaga dugi niz godina“, rekao je župan, a gradonačelnica Kučić dodala je da je od strane Grada Malog Lošinja jasno iskazana spremnost da se olakša prometovanje mještanima Ilovika za vrijeme trajanja radova, odnosno izmještanja državne linije Ilovik-Mrtvška.

Na sastanku kojem je prisustvovala i ravnateljice Agencije za obalni linijski pomorski promet Paola Vidović istaknuto je također da je otok Ilovik trenutno povezan s tri stalne pomorske linije i ima povezanost bolju, bržu i učestaliju od drugih otoka lošinjskog arhipelaga.

Ministar Butković, župan Komadina i gradonačelnica Kučić iskazali su spremnost da se sastanu s predstavnicima mještana Ilovika kako bi u neposrednom razgovoru pojasnili sve detalje projekta koji sigurno donosi razvojni iskorak Lošinju, Iloviku kao i ostalim sjevernojadranskim otocima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari