NEKADAŠNJI "GRACIANI"

Zapušteni Dom željezničara čeka temeljita obnova! Investitor je poznata domaća mesna industrija, imaju nekoliko ideja

Foto: Mateo Levak/Riportal

U ovom trenutku radi se na prikupljanju dokumentacije i analiziranju mogućnosti uređenja, saznajemo iz uprave tvrtke Dinova-Diona koja je u ožujku preuzela Dom željezničara, a koja je u većinskom vlasništvu tvrtke Gavrilović.

Napuštena zgrada nekadašnjeg Doma željezničara preko puta studentskog restorana Index, Riječanima je najviše poznata po nekadašnjem marketu Graciani, koji je svojevremeno radio u prizemlju zgrade.

Zgrada je konačno dobila novog vlasnika nakon višegodišnjih sudskih parnica i čini se kako neodržavano zdanje u centru grada čeka temeljita rekonstrukcija i uređenje. Riječ je o zgradi površine od blizu 3 tisuće »kvadrata« te oko 1.600 metara kvadratnih okućnice i dvorišta.

Neslužbeno saznajemo kako u tvrtki još nemaju konačnu odluku o namjeni objekta, a nagađa se kako bi najvjerojatnije mogao postati hotel ili trgovački centar. Bilo kako bilo, još jedan ruinirani prostor u centru grada dobit će novo ruho na radost svih Riječanki i Riječana.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja