SNIMKA POVUČENA S INSTAGRAMA

Zastrašeni i osramoćeni stotinama negativnih komentara: S Instagram profila uklonjena snimka paljenja zastave duginih boja!

Pixsell - Screenshot

Vlasnik/ci Instagram profila rijecani.1987, ali i počinitelji paleži zastave na riječkom Korzu, najveći poraz doživjeli su od vlastitih “followera” i drugih korisnika Instagrama koji su većinom osudili ovu objavu i vandalski čin paljenja zastave zasipajući “post” negativnim komentarima gdje komentatori ismijavaju i osuđuju vandalski čin maskiranih počinitelja

Danas negdje oko podneva, “s ponosom” objavljena snimka paljenja zastave duginih boja izvješene na zgradi Gradskog poglavarstva naprasno je nestala s Instagram profila rijecani.1987.

Snimka je objavljena sinoć, iako je snimljena puno ranije, a od svog je pojavljivanja – o čemu je prvi izvijestio Riportal – izazvala niz negativnih reakcija i komentara, pa i ismijavanja. Ismijavaju se i poruka i čin maskiranih, anonimnih počinitelja – kako na Facebook profilu Riportala tako i na profilima drugih medija koji su objavili vijest o “poduhvatu” koji se dogodio, čini se, krajem prošle godine ali su ga autori objave aktualizirali sinoć povodom nedavne odluke Upravnog suda koja vodi priznavanju prava istospolnih parova na posvajanje djece.

No najveći poraz vlasnik/ci Instagram profila rijecani.1987 ali i počinitelji paleži zastava na riječkom Korzu doživjeli su od vlastitih “followera” i drugih korisnika Instagrama koji su velikom većinom osudili ovu objavu i sam vandalski čin paljenja zastave zasipajući “post” o paleži negativnim komentarima gdje komentatori ismijavaju i osuđuju vandalski čin maskiranih počinitelja.

Tako je jedan korisnik Insagrama napisao:

“Volim Rijeku, poštujem Armadu… Ali nismo svi rođeni “muškarčine” tko zna iz kojih razloga, i oni su ljudi, poštujte to. Prestanite s tim glupostima i iživljavat se na ljudima koji nisu to zaslužili… Rađe potratite vrijeme na navijanje i smišljanje pjesama o voljenoj Rijeci. Pozzz”.

Samo neki od komentara na Instagram profilu rijecani.1987 – dok objava nije uklonjena!

Na Facebook profilu Riportala imamo pak i ovakve komentare:

“Da su se umorili od motike, noćnih smjena, konobarenja, bilo čega, ne bi imali snage za svinjarije. Objesni neradnici koji ničime ne pridonose društvu”

“To su uzorna djeca iz “normalnih” obitelji,vaaaauuu”

“To su oni što su ih “normalno” odgajali mama i tata”

“Zanimljivo kako takvima NOĆ i KAPULJAČE daju HRABROST, koja inače izostaje… Kad si PONOSAN na svoj čin – onda ti kapuljače i noć ne trebaju.”

“To su oni koji su “hrabri” u čoporu, maskirani pod okriljem noći…”

“Da imaju života i ljubavi ne bi to radili. Čista frustracija i nezadovoljstvo vlastitom muškošću.”

“A to su oni opasni i zajebani decki od 12 godina sta misle da su neka zajebana armada i face????”

“Možda su shvatili da im to paljenje gay zastave s bakljama koje skrivaju u anusčićima i nema pretjeranog smisla.”

U međuvremenu su se o objavljivanju ove snimke oglasili i Grad Rijeka, PU primorsko-goranska te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je medijima uputio posebno priopćenje.

Potaknuti i svime ovime, ili je algoritam Instagrama koji prepoznaje govor mržnje i diskriminacije pobrisao objavu; ili su možda i samoprozvani “ponosni čuvari… snage, ponosa i časti grada i domovine” – koji suprotno proklamiranom pale vatre po svome gradu – ustuknuli te uklonili spornu i sramotnu objavu i snimku paljenja vatre u gradu “kojeg brane”.

Pametnome dosta.

Objava je noćas bila prva s lijeva do fotografije grafita, sada je više nema….

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari