BESPLATAN PROGRAM U HKD-U

Završetak Porto Etno festivala u subotu uz predstavljanje manjinskih zajednica u Rijeci i DJ-duo Harmonika Balkanika

U subotu, 3. listopada 2020. nastavlja se program četvrtog Porto Etno festivala, koji se i ove godine održava u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Posljednji festivalski dan bit će u cijelosti besplatan za posjetitelje i odvijat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a ne kako je ranije najavljeno na trgu ispred Građevinske škole, zbog najave nepovoljnih vremenskih prilika.

Od 17 sati folklornim nastupima predstavit će se manjinske zajednice koje djeluju u Rijeci, i to redom: Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca „Rušnjak“ PGŽ, Matica Slovačka Rijeka, Bošnjačka nacionalna zajednica, Češka Beseda Rijeka, Nacionalna zajednica Crnogoraca Rijeka, Društvo Rusina i Ukrajinaca  „Kaljina“, Zajednica Srba Rijeka, Kulturno umjetničko društvo “SEVDAH“ Rijeka, Zajednica Talijana Rijeka i Opatija i Makedonsko kulturno društvo „Ilinden“.

Od 19 sati u atriju HKD-a publiku će zabavljati DJ-duo Hormonika Balkanika iz Rijeke, koji selektira ogroman spektar balkanske i gipsy glazbe; od roots izvođača, preko duba, chilla, ambientala, d’n’b-a, housea, swinga, electra. Svoje setove prate živim instrumentima te često nastupaju i kao kolektiv.  Hormonika Balkanika je projekt nastao dugogodišnjim druženjem, sviranjem, performiranjem i prije svega uživanjem u kvalitetnoj glazbi balkanskog poluotoka kao i romskoj glazbi u mnogim njezinim oblicima.

Podsjetimo, u sklopu Porto Etno festivala riječke manjinske zajednice do subote se predstavljaju i izložbenim programom u galeriji Kortil, dok je u atriju HKD-a postavljena izložba ansambla LADO. Obje izložbe otvorene su u subotu između 17 i 22 sata, a ulaz je također slobodan.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice, koje je obvezno u zatvorenom prostoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari