JOŠ SE STIGNETE PRIJAVITI

U CTK započeo novi besplatni ciklus informatičkih tečajeva koje organizira Grad Rijeka

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera u Centru tehničke kulture Rijeka, na adresi, Školjić 6/I (prizemlje), 28. rujna započeo je novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva koje organizira služba za eUpravu Zavoda za informatičku djelatnost grada Rijeke.

Na tečaju se savladavaju osnove informatičkih vještina, a namijenjeni su o umirovljenicima, umirovljenim hrvatskim braniteljima, korisnicima socijalnog programa Grada Rijeke, osobama s posebnim potrebama, kao i kućanicama starijim od 55 godina, koji imaju prebivalište na području grada Rijeke.

Ove godine tečajeve će pohađati 70 polaznika, a prva grupa je već krenula. Svaka grupa imat će 9 polaznika, što je smanjeni broj u odnosu na prethodne godine, a sve zbog epidemiološke situacije.

Prijave se još uvijek mogu izvršiti do popune grupa na telefon 327-155, od 8 – 16 sati, svakog radnog dana. Osobe koje budu izabrane kao potencijalni kandidati za tečaj trebaju donijeti potrebnu dokumentaciju (dokaz statusa) prigodom upisa na tečaj, a ne tijekom same prijave. Polaznici će naknadno(telefonski) biti obaviješteni o početku rada njihove grupe. Završetak tečajeva planira se do kraja mjeseca studenoga ove godine.

Potrebna dokumentacija za prijavu:

  • umirovljenici moraju priložiti odrezak od mirovine,
  • osobe s invaliditetom jedno od ovih rješenja: rješenje nadležnog tijela o invaliditetu; rješenje nadležnog tijela o pravu na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad; rješenje o pravu na novčanu naknadu za tjelesno oštećenje; rješenje o pravu na osobnu invalidninu i nalaz specijalističkog pregleda o postojanju tjelesnog oštećenja; članska iskaznica udruge osoba s invaliditetom ili teže bolesnih osoba,
  • branitelji moraju priložiti potvrdu nadležnog tijela o statusu branitelja/stradalnika rata,
  • korisnici socijalnog programa Grada Rijeke moraju priložiti rješenje o ostvarivanju prava iz Odluke o socijalnoj skrbi,
  • kućanice (dobna skupina 55 godina i više) moraju donijeti potvrdu HZZO-a za osiguranu osobu člana obitelji osiguranika u obveznom zdravstvenom osiguranju.

Grad Rijeka započeo je sa tečajevima informatičkog obrazovanja daleke 2005. godine i to redovito za ciljane skupine građana. Do sada je tečajeve pohađalo preko 3900 polaznika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari