PAKLENA SUBOTA

Zbog toplinskog vala na snazi narančasti alarm za riječku regiju! Meteorolozi upozoravaju tko još može biti u opasnosti

Najviša dnevna temperatura od 28 do 33 Celzijevih stupnjeva, u Dalmaciji i do 36 stupnjeva

Ljetne vrućine se nastavljaju, tako će i u subotu biti pretežno sunčano i vruće, u Dalmaciji ponegdje i vrlo vruće, ujutro su na krajnjem istoku još mogući pljuskovi i grmljavina.

Popodne mjestimice umjeren i jak razvoj oblaka uz mogućnost pljuska uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu (DHMZ).

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na sjevernom dijelu Jadrana bura, u prvom dijelu dana podno Velebita s jakim i olujnim udarima, a prema jugu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

I do 36 stupnjeva

Najviša dnevna temperatura od 28 do 33 Celzijevih stupnjeva, u Dalmaciji i do 36 stupnjeva.

Zbog iznimno visoke temperature koja se očekuje izdano je narančasto upozorenje za dubrovačku, splitsku i riječku regiju, dok je za Velebitski kanal izdano također narančasto upozorenje, ali zbog vjetra.

“Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi”, upozorava DHMZ.

Osim narančastog upozorenja za već spomenute regije, DHMZ je zbog toplinskog vala izdao žuto upozorenje za kninsku regiju, a zbog vjetra žuto upozorenje za Kvarner.

U nedjelju pretežno sunčano i vruće, ponegdje u Dalmaciji i vrlo vruće. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, u Lici malo niža, a na Jadranu uglavnom između 22 i 27 °C. Najviša dnevna u većini krajeva od 30 do 35 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari