U SKLOPU PROJEKTA EPK

Zbog velikog interesa nastavlja se izložba Fiume fantastika u Exportu na Delti, uz izmijenjeno radno vrijeme

Foto: Rijeka.hr

Zbog velikog interesa publike nastavlja se izložba Fiume Fantastika: Fenomeni grada postavljena u sklopu programa Europske prijestolnice kulture u Exportu na riječkoj Delti, ali prema novom radnom vremenu.

Zbog velikog interesa publike nastavlja se izložba Fiume Fantastika: Fenomeni grada postavljena u sklopu programa Europske prijestolnice kulture u Exportu na riječkoj Delti, ali prema novom radnom vremenu.

Naime, izložba Fiume Fantastika koju je dosad pogledalo više od 5000 posjetitelja i za koju je organizirano 101 stručno vodstvo uživo te 20 online vodstava za stranu publiku, umjesto do kraja studenog za sve zainteresirane ostaje otvorena i u prosincu, prema novom radnom vremenu Exporta.

Od sljedećeg tjedna pa do 20. prosinca 2020.g. Export će za javnost biti otvoren četvrtkom i petkom od 15.00 do 20.00 sati te subotom i nedjeljom između 11.00 i 20.00 sati.
Zbog produljenja trajanja izložbe, u ponedjeljak 30. studenog, utorak 1. prosinca i srijedu 2. prosinca 2020.g. izložba će biti zatvorena za publiku.

U periodu koji slijedi i dalje se svakoga četvrtka organiziraju stručna vodstva izložbom Fiume Fantastika u 17.00 i u 18.30 sati, a s obzirom na sve važeće mjere za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 broj posjetitelja koji istovremeno mogu biti u izložbenom prostoru i na vodstvu je ograničen, stoga su obavezne prethodne prijave na e-mail adresu: info@deltalab.hr.

Izvan termina vodstava posjetitelji mogu individualno posjetiti izložbu, te najave dolazaka za individualne posjete nisu potrebne.

Svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

Podsjetimo, pojedinačna cijena ulaznice za izložbu Fiume Fantastika je 30 kuna.
Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina, te nezaposlene i umirovljenike, uz predočenje važećih dokumenata.
Djeca i mladi do 18 godina, studenti, zaposlenici Sveučilišta u Rijeci te članovi umjetničkih i arhitektonskih strukovnih udruga i organizacija, uz predočenje važećih dokumenata, ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Izložba Fiume fantastika prati posljednjih stotinu i pedeset godina urbane, turbulentne povijesti Rijeke, tijekom koje grad doživljava radikalan rast i postaje globalno prometno i industrijsko središte specifične arhitekture i urbanih fenomena. Izložba je postavljena u 10 paviljona, u prizemlju Exporta, od kojih svaki priča priču o određenom riječkom fenomenu, a to su: Granice, Luka i željeznica, Mreže, Kino: “Stižu ljudi!”, Grad, Palača, Zajedničko tlo, Dokolica, Spomenici i Fantastične zone.

Izložba je dio programa Slatko i slano Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, a zasnovana je na recentnim istraživanjima DeltaLaba – Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam pri Sveučilištu u Rijeci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views