TEŠKI NOĆ I DAN

Video | ZBRAJAJU SE ŠTETE OD NEVREMENA Riječki vatrogasci odradili 150 intervencija!

Olujno nevrijeme koje je jučer zahvatilo Rijeku ostavilo je velike posljedice – na sreću bez ljudskih žrtava

Štete od nevremena koje je jučer zahvatilo Rijeku i okolicu još se zbrajaju

Posljedice su srećom samo materijalne, ozlijeđenih nije bilo. Najgore je, čini se, bilo na području Preluka, javlja Kanal Ri.

“Došlo je najedamputa, iznenada. Počelo je malo lagano puhati i gdje koja kap i najedamputa nevrijeme veliko. Puhalo je jako, tamo je slomilo 3 grane, ovdje je jednu i sreća između dva auta je palo, ali nije dugo trajalo. I kada je bilo najgore vrijeme ja sam morao ići po stvari u auto da ne padne ovo, ali užasno je bilo, užasno nešto. I zamračilo se je da se skoro ništa nije vidjelo, mrak.”, prepričava dramatične trenutke Iva Kostić.

Na svu sreću, kod Ivana je prošlo sve bez većih posljedica.

Riječki vatrogasci jučer i danas su odradili 150 intervencija

“Povećan broj intervencija je počeo s onim naglaskom jučerašnjeg nevremena, to se nastavilo kroz noć i posljedice se saniraju još i tokom današnjeg dana. Što se tiče ove sada smjene trenutno smo na broju od nekakvih 50 intervencija, ali situacija se mijenja iz minute u minutu.”, otkriva Aleksandar Nemec, voditelj smjene JVP Rijeka.

Riječ je uglavnom o oštećenim osobnim automobilima, djelovima objekata te padu stabala koji ometaju promet.

“Najznačajniji događaj je bio pad kontejnerskog mosta, dizalice na kontejnerskom terminalu. Bila je riječ i o tom krovu koji je odnesen pod udarima vjetra na Srdočima, a od ovih drugih stvari mislim da stvarno nema ništa jako specijalno za izdvojiti, barem ne u današnjoj našoj dnevnoj smjeni .”, dodaje voditelj smjene JVP Rijeka.

Riječko područje danas je opet u crvenom te treba biti na oprezu

“Treba zasigurno se skloniti u čvrst i siguran objekt dok nevrijeme ne prođe, izbjegavati se sklanjati ispod drveća i u blizini objekata s kojih prijeti padanje dijelova fasade ili krova. Sve u svemu, najbolja preventiva je da se građani pobrinu sami za svoje zdravlje, da ih ne treba spašavati.”, dodaje Aleksandar Nemec.

Iako su ljetni neverini normalna pojava, ovakvo kratko, ali žestoko nevrijeme ne pamte ni vatrogasci s dužim stažom.

“Zasigurno se može primijetiti da su se i te ljetne oluje, barem u ovoj našoj regiji, ove godine pokazale malo intezivnije nego do sada. Inače smo znali imati ljetne pljuskove i nevremena, ali barem se ja ne mogu sjetiti da je bilo ovakvih razmjera s ovolikom štetom i s ovoliko srušenog drveća slično.”, zaključio je voditelj smjene JVP Rijeka.

Nadajmo se da će današnji dan proći sa manjim brojem intervencija. Nadležne službe izdale su brojna upozorenja kojih se valja pridržavati, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari