OD IDUĆEG TJEDNA

Zimska priča u Benčiću! U tjedan dana 30 različitih programa za male i velike, uz ugostiteljsku ponudu i koncerte!

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

Novi riječki kvart kulture Benčić svakim je danom sve življi zahvaljujući obnovljenim i novoizgrađenim zgradama Muzeja grada, Dječje kuće i MMSU-a te programima koji se u njima svakodnevno odvijaju

U tjednu od 13. do 19. prosinca 2021. živost se seli i u dvorište Benčića pa, osim u zgradama kulture, ovaj prostor nudi koncentriranih sedam dana šarolikih događanja namijenjenih najširoj publici.

Zimska priča iz Benčića naziv je manifestacije koja će pod kapom EU projekta ForHeritage ovaj prostor učiniti jednom od najatraktivnijih prosinačkih lokacija u Rijeci.

Svakoga dana od 16 sati nadalje  glazbu ondje vrti Radio Roža, ugostitelji okolnih kafića u blagdanskim kućicama u dvorištu Benčića nude napitke i ukusne zalogaje za posjetitelje, a u večernjim satima na pozornici u dvorištu održavaju se koncerti bendova.

Pročelnik odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar istaknuo je kako se ovim programom osim kvalitetnog sadržaja želi pokazati i na koji način Benčić može funkcionirati kada bude dovršen do kraja. „Poanta je da radimo jedno veliko okupljalište u kojem kultura kao takva neće biti jedina u ponudi. Želimo napraviti mjesto društvenog života, mjesto uživanja u koje će biti uključeni svi sudionici kvarta, kako kulturne ustanove, tako i ugostitelji“, rekao je Šarar i dodao kako vjeruje da je Zimska priča iz Benčića jedini blagdanski program u Rijeci koji se ne bazira samo na ugostiteljskoj ponudi. „Ponudit ćemo kvalitetne programe, ali i puno svirke i zabave. Intencija je da obitelji s djecom dođu poslije posla, da djeca sudjeluju u nekom od programa namijenjenih njima, dok roditelje za sebe odaberu nešto što njih interesira“, zaključio je Šarar.

Tako će u ponedjeljak u 19.30 nastupiti Pachamama Street Connection, u utorak KUD Zametski koren, u srijedu Marinada, u četvrtak u 18 sati LP Rock, u petak u 19 sati Grapevine Babies, u subotu Big Band Pula, a u nedjelju u jutarnjim satima riječki Komorni zbor Val i Dječji zbor Kap.

Osim ovih zabavnih događanja u dvorištu Benčića, u jutarnjim i popodnevnim satima riječke gradske kulturne ustanove i brojni vanjski partneri organiziraju programe u Muzeju grada (Palači Šećerane), Muzeju moderne i suvremene umjetnosti i u Dječjoj kući.

U Zimskoj priči iz Benčića u tjedan dana kulture i zabave stalo je čak 23 programa namijenjena djeci, među njima 13 različitih radionica, 5 filmova, 4 predstave odnosno plesna nastupa te nekoliko programa koji obuhvaćaju razne igre i filmski kviz.

Za nešto starije i odrasle, održat će se 7 koncertnih nastupa u dvorištu Benčića uz druženja i napitke iz ugostiteljskih kućica, 5 programa radioničkog tipa, 3 predavanja, razgled izložbi i stručna vodstva izložbama u MMSU-u i Palači šećera te dva sajma rukotvorina i umjetnina – legendarni ArtBazaar u Dječjoj kući i Riječka Moostra u MMSU-u.

Cjelokupni program najavljen je na današnjoj konferenciji za medije i objavljen je na mrežnim stranicama gradskih kulturnih ustanova, portalu Moja Rijeka (https://www.mojarijeka.hr/zimska-prica-iz-bencica/) i rijeka.hr te na društvenim mrežama Grada Rijeke i gradskih ustanova u kulturi.

Također, cjelokupni program moguće je otvoriti putem QR koda koji se nalazi na plakatu manifestacije.

Svi su pozvani, u svim danima idućega tjedna, prošetati do Benčića i biti dio Zimske priče, vesele atmosfere u zgradama i dvorištu ovog oživljenog riječkog kvarta.

Ulaz u Zimsku priču u riječkom Benčiću organiziran je iz Krešimirove ulice (kroz voltu), a bit će moguć uz predočenje COVID potvrda. Za događanja u dvorištu Benčića one su obavezne za sve starije od 12 godina, a za ulazak u Dječju kuću i ostale ustanove, one su obavezne za sve starije od 16 godina. Odnosno, sve prema odlukama i preporukama HZJZ-a.

Ulaznice se naplaćuju samo za programe kod kojih je to posebno istaknuto, a ostali programi su besplatni, no za većinu je potrebna prethodna prijava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari