ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Zlatko Komadina: ”Izborom Borasa Mandića prevareni su birači”

Foto: PGŽ

Župan Zlatko Komadina čestitao je u četvrtak vijećnicima na konstituiranju primorsko-goranske Županijske skupštine, a nakon izbora Marka Borasa Mandića (Unija Kvarner) za njezinog predsjednika ocijenio da je stvorena desna koalicija i da je na djelu prevara birača.

“Ovdje je evidentno stvorena desna koalicija”, rekao je Komadina dodajući kako je u današnjim raspravama nekih pojedinaca vidio da je “jedini program” biti protiv njega. Misli kako to neće biti dobro za građane županije jer bi – da su htjeli da desnica s HDZ-om na čelu upravlja tom županijom – glasali za Garija Cappellija, a ne za njega.

“Po mom skromnom mišljenju, ovdje je na djelu prevara birača, no to je moje osobno mišljenje i naravno da se vi s njim nećete složiti”, dodao je Komadina, kako navodi HINA.

VIDEO DANA:

Boras Mandić izabran za predsjednika Županijske skupštine

Na sjednici je većinom glasova za predsjednika Županijske skupštine izabran Marko Boras Mandić (Unija Kvarnera), a za potpredsjednika Ivan Jakšić (HDZ).

Za Marka Borasa Mandića glasala su 22 vijećnika, petero vijećnika Akcije mladih i Unije Kvarnera, dvoje iz Mosta, dvanaestero vijećnika HDZ-a i troje s liste Ive Rinčić. Protiv je bilo osam vijećnika, a suzdržano njih 11.

Komadina je rekao da je pripremljen rebalans proračuna, koji je do sutra na javnoj raspravi. Kako je istaknuo, važno je raspraviti o rebalansu s obzirom na covid-situaciju, gubitke u zdravstvu i poticaje poduzetnicima.

“Tko smo mi da mijenjamo volju birača?”

Župan je nakon toga rekao Marku Borasu Mandiću da je cijeli njegov životopis, koji je iznio na sjednici i koji je točan, ostvaren u koaliciji s SDP-om i da je u prošlom mandatu bio zamjenik župana upravo na njegov prijedlog. Ljudi su, dodao je Komadina, glasali za njega pa je kao zamjenik izabran i Boras Mandić.

“Ovo je prvi put da vidim da čovjek kojem sam ja dao povjerenje završava u desnoj koaliciji i predsjeda Skupštinom u ime desne koalicije”, zaključio je Komadina.

Predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić rekao je da je govornica slobodna za iznošenje stajališta te da je na sljedećoj sjednici moguće razmjestiti stolove i “razbiti priču o desnici i ljevici”.

Dodao je da su, kao što je župan rekao, birači odredili. “Tko smo mi da mijenjamo volju birača? Mi smo je apsolutno poštovali”, rekao je.

Boras Mandić: Politički ring treba izmaknuti negdje drugdje

Marko Boras Mandić smatra da politički ring treba maknuti negdje drugdje i raditi u interesu građana te da za svađu uvijek ima vremena.

U ime vijećnika zahvalio je županu na čestitkama, pozvao je sve na suradnju, bez obzira na političku opciju, i najavio da će sjednica biti nastavljena 15. srpnja.

Nakon lokalnih izbora za Županijsku skupštinu, u novom sazivu je 17 vijećnika koalicije SDP-PGS-IDS-HSU-HSS, 12 vijećnika koalicije HDZ-HSLS, pet vijećnika koalicije Akcija mladih – Unija Kvarnera – Alternativa 101, troje vijećnika s liste Ive Rinčić, dvoje vijećnika iz koalicije Možemo! – Nova ljevica – Zelena alternativa i dvoje vijećnika Mosta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views