UKUPNO 28 UGOVORA

Župan Komadina goranskim poduzetnicima uručio ugovore vrijedne milijun kuna za ublažavanje posljedica korona krize

Podijeljeno je ukupno 28 ugovora vrijednih gotovo milijun kuna

Župan Zlatko Komadina danas je u Društvenom domu Plešce podijelio Ugovore o dodjeli potpora malim poduzetnicima s područja Gorskog kotara za provedbu mjera ublažavanja posljedica epidemije bolesti COVID-19.

Podijeljeno je ukupno 28 ugovora vrijednih gotovo milijun kuna. Na raspisan javni poziv zaprimljeno je 110 prijava od kojih je 91 od strane povjerenstva ocijenjena prihvatljivom a među njima i 28 prijava s područja Gorskog kotara. Pojedinačna razina potpora kreće se do maksimalnog iznosa od 40.000 kuna.

“Korona kriza donijela je velike štete gospodarstvu, pogotovo malim poduzetnicima i pravi je uspjeh preživjeti. S ovim potporama iz županijskog proračuna želimo vam pomoći u nabavci opreme ali i za vašu tekuću likvidnost jer ste zbog korone izgubili dio prihoda. Duboko se nadam da se neće ponoviti kriza kakva je bila kroz protekla dva tri mjeseca, i da će te se uspješno oporaviti”, poručio je župan Komadina.

Dodao je da je kroz rebalans proračuna za ovakvu vrst direktnih potpora poduzetnicima osigurano preko 6 milijuna kuna, što je dvostruko više od izvorno planiranih sredstava. Prošli tjedan podijeljeni su ugovori o potporama poduzetnicima iz priobalnog područja i otoka.

Gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel rekao je kako mu je drago da je upravo Čabar imao zadovoljstvo biti domaćinom u ovakvoj prilici, te u ime svih gospodarstvenika Gorskog kotara zahvalio Županiji na ovoj ali i drugim oblicima pomoći i podrške.

Čestitke poduzetnicima uz želju da održe i dalje razvijaju malo gospodarstvo u goranskom kraju uputili su i zamjenik župana Petar Mamula te resorna pročelnica Melita Raukar. U ime svih poduzetnika zahvalila se Renata Juričić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari