EVO O ČEMU JE BILA RIJEČ

Župan Komadina i ministar Fuchs održali radni sastanak

Uoči susreta ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s ravnateljima osnovnih škola s područja Primorsko-goranske i Istarske županije koji je održan danas u Rijeci, župan Zlatko Komadina i ministar održali su radni sastanak.

Među ostalim na sastanku je bilo riječi o projektima izgradnje osnovnih škola u Viškovu i Kastvu koji su kandidirani za sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. Podsjetimo, izgradnja osnovnih škola u Kastvu i Viškovu je nužna kako bi se velikom broju učenika u tim mjestima osigurali adekvatni uvjeti za učenje i rad, ali i kako bi se rasteretile postojeće školske zgrade s ciljem omogućavanja rada škola u jednoj smjeni.

Na sastanku se razgovaralo i o drugim temama iz područja obrazovanja. Prvenstveno se to odnosi na nedavno predstavljen eksperimentalni koncept cjelodnevne škole koji je dugo vremena bio najavljivan i koji je izazvao brojne komentare stručne javnosti.

Na sastanku su sudjelovali i državna tajnica Iva Ivanković, savjetnik ministra Božo Pavičin, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari