KONFERANCIJA ZA MEDIJE

Župan Komadina: Jedina alternativa novom zatvaranju je hitno povećanje broja cijepljenih!

Foto: Pixell

Danas je s početkom u 10.00 sati, ispred Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja (Trg Riccarda Zanelle 1) župan Zlatko Komadina sa suradnicima održao redovitu tjednu konferenciju za novinare PGŽ.

Na konferenciji je bilo riječi o rasporedu sredstava za decentralizirane funkcije između zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Primorsko-goranska županija, programu javnih potreba u području tehničke kulture za 2021. godinu te drugim aktualnostima kao što je epidemiološka situacija.

Tijekom posljednja 24 sata u riječkoj bolnici na liječenju se nalazi ukupno 58 Covid-19 pozitivnih pacijenata, a o 8 bolesnika se skrbi uz pomoć respiratora.

Na epidemiološku situaciju se osvrnuo i župan Komadina koji tvrdi da je cijepljenje jedini način da se situacija što prije popravi.

Također, istaknuo je potrebu da se prioritiziraju turistička područja u zemlji odnosno da raspodjela cjepiva bude fokusirana upravo na područja s povećanim brojem zaraženih ali i na područja u kojima se očekuje veći priljev turista.

”Jedina alternativa novom zatvaranju je hitno povećanje broja cijepljenih”, izjavio je Župan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari