GOSTOVAO NA N1 TELEVIZIJI

Župan Komadina kritizirao odluku INE o Rafineriji Urinj: Hrvatski članovi Uprave INE morali bi se suprotstaviti

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Smatra da se proces modernizacije, o kojem iz INA-e pričaju zadnjih 15 godina, može nastaviti bez gašenja proizvodnje

Župan Zlatko Komadina gostujući danas na N1 televiziji kritizirao je odluku INA-e o privremenoj obustavi rada jedine hrvatske rafinerije u Urinju radi izgradnje koking postrojenja – i to u vrijeme dok smo suočeni s teškom energetskom krizom.

Smatra da se proces modernizacije, o kojem iz INA-e pričaju zadnjih 15 godina, može nastaviti bez gašenja proizvodnje.

„Budući je Rafinerija Urinj u zadnje tri godine više bila ugašena nego što je radila, nema potrebe niti za nekakvim opsežnim remontom. Hrvatski članovi Uprave INA-e morali bi se suprotstaviti takvoj odluci. Odnosno jasno reći je li ona doista potrebna i zajedno s hrvatskom Vladom donositi odluke i raditi u korist Republike Hrvatske, a ne Mađarske”, naglasio je župan te dodao da definitivno treba upotrijebiti sva pravna sredstva kako bi se promijenio ugovor o upravljanju INA-om u korist hrvatske strane.

Dodao je kako Mađari godinama zavlače modernizaciju Urinja.

‘Naša Županijska skupština pred više od deset godina donijela je odluke o modernizaciji i s tim u vezi potrebnu prostorno plansku dokumentaciju. Međutim, INA je to stalno odgađala – a bilo je puno boljih vremena i to je trebalo odavno bit dovršeno’, poručio je župan.

Zaključio je kako je očito bila strateški pogrešna odluka o prodaji nacionalne naftne kompanije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari