ZBOG OZGRADNJE ČVORA TRINAJSTIĆI

Od četvrtka zatvorena dionica A7 od čvora Matulji do čvora Jurdani u smjeru Rupe

Foto. ARZ

Preregulacija prometa na autocesti A7 zbog izgradnje Čvora Trinajstići

Na autocesti A7 zbog izvođenja radova na izgradnji čvora Trinajstići od četvrtka 3. studenog ponovno će za sav promet, ali ovaj put u smjeru Rupe, biti zatvorena dionica od čvora Matulji do čvora Jurdani.

Promet će biti preusmjeren na državnu cestu D8.

Ovakva regulacija trajat će tjedan dana, odnosno do sljedećeg četvrtka 10. studenog.

Radovi će se izvoditi tijekom cijelog dana, kao i u noćnim satima. Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, radovi će biti završeni prije roka, odnosno za 5 dana.

Obilazni pravci su:

iz smjera Pula/Opatija u smjeru GP Rupa: A8 – D8 – čvor Jurdani (A7);
iz smjera Križišće/Rijeka u smjeru GP Rupa: čvor Matulji (A7) – D8 – čvor Jurdani (A7);
iz smjera Opatije u smjeru GP Rupa: Opatija – D8 – čvor Jurdani (A7).

Kako si iz HAC-a već rekli, na ovom dijelu autoceste nema zaustavnog traka. Stoga u ovoj fazi radova nije moguće izvesti drugačiju regulaciju, niti je zbog sigurnosti radove moguće izvoditi pod prometom.

“Svjesni smo činjenice da ovakva regulacija prometa na ovom dijelu korisnicima otežava prometovanje. Međutim, radi se o izgradnji čvora koji će omogućiti bolju prometnu povezanost sjeverozapadnog dijela grada Rijeke i Općine Matulji s gradom Rijeka i autocestom A7 u svrhu gospodarskog razvoja, rasterećenja postojeće cestovne mreže te smanjenja gužvi u turističkoj sezoni.

Želimo naglasiti da se radovi izvode punim intenzitetom kako bi izgradnja čvora bila gotova do Uskrsa.”, poručili su iz Hrvatskih autocesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari