HRVATSKA ZAJEDNICA ŽUPANIJA

Župan Komadina: ”Očekujemo povećanje decentraliziranih sredstava za obrazovne, zdravstvene i socijalne ustanove”

U Istarskoj sabornici u Poreču u tijeku je 62. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojoj, u ime Primorsko-goranske županije, prisustvuju župan Zlatko Komadina i zamjenik župana Vojko Braut.

Župan Komadina kazao je kako treba iskoristiti današnju sjednicu i poslati poruku Vladi da se očekuje povećanje decentraliziranih sredstava za obrazovne, zdravstvene i socijalne ustanove.

“Županije kao osnivači tih ustanova došle su u situaciju da su neka vrsta amortizera čiji proračuni ne mogu nadoknaditi troškove velikog porasta cijena energenata i općenito poskupljenja. Trebalo bi osigurati povećanje prihoda kroz povećanje limita za obrazovanje, socijalu i zdravstvo kao i kroz povećanje izvornih prihoda županijskih proračuna. Mi smo u teškoj nestabilnosti i pitanje je kako ćemo planirati proračune za iduću godinu”, poručio je župan Komadina, a Izvršni odbor HRVZZ prijedlog je prihvatio.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari