31 SLOBODNI PROSTOR

Novih 15 najmoprimaca ušlo u gradske poslovne prostore

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Na natječaju za davanje u zakup gradskih poslovnih prostora objavljenom u ožujku, izlicitirano je 15 poslovnih prostora.

Odjel za gospodarenje imovinom oglasio je 31 slobodni poslovni prostor. Na natječaj su pristigle 34 prijave i to za 23 poslovna prostora.

Za jedan poslovni prostor natjecalo se najviše tri, a najveći interes iskazan je za djelatnost trgovine. Četiri sklopljena ugovora ugovorena s mjesečnom zakupninom većom od početne cijene zakupnine dok je jedanaest ugovora ugovoreno s mjesečnom zakupninom koja je ista kao i početna cijena zakupnine.

Petnaest novoizlicitiranih poslovnih prostora ukupne je korisne površine 1.809 m2, uz mjesečnu zakupninu u iznosu od 81.430,76 kn, što čini 1,69 % ukupnog mjesečnog zaduženja zakupnine za sve poslovne prostore na upravljanju Direkcije za upravljanje objektima poslovne i javne namjene.

VIDEO DANA:

Grad Rijeka svakih 4 do 5 tjedana putem javnog natječaja oglašava slobodne poslovne prostore za zakup. Na web stranicama Grada pregledno se  za svaki slobodni poslovni prostor prikazuju svi najvažniji podaci, od veličine, početne cijene, jamčevine, dozvoljenih djelatnosti u prostoru kao i vrijeme, način javnog nadmetanja te ugovaranje i vrijeme početka obavljanja djelatnosti. Posljednji natječaj za davanje gradskih poslovnih prostora u zakup zaključen je 10. svibnja, a putem njega za zakup je bio također oglašen 31 slobodan poslovni prostor.

Na eUslugama Grada Rijeke dostupan je direktan uvid u popis slobodnih poslovnih prostora, kao i popis zakupljenih poslovnih prostora, kojim upravlja Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom. Oba popisa se dnevno ažuriraju. Na današnji dan slobodno je 60 poslovnih prostora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari