BORBA S KORONAVIRUSOM

Župan Komadina: ”Ovo je bitka za bolnicu, moramo biti solidarni!”

Idi na originalni članak
Foto: Pixsell

Župan Komadina danas je gostovao u jutarnjem programu Radio Rijeke, a u kojoj se dotaknuo trenutne epidemiološke situacije.

Oglas

Na samom početku zaželio je sretan Dan županije svim građanima ali i izrazio žaljenje zbog načina na koji se ove godine taj dan (ne) obilježava.

Isto tako, posjetio je na ozbiljnu epidemiološku situaciju u našoj županiji te pozvao sve građane na solidarnost.

”Žao mi je svakoga tko u ovom trenutku ne može raditi, no ove mjere su na snazi da se smanji kretanje, mobilnost i kontakti. Dok čekamo cijepljenje, jedina metoda borbe je smanjenje širenja virusa, a to ponajviše radimo zbog bolnica”, kazao je župan.

”Ovo je borba za bolnice, ovaj treći val, ali vjerujem da ćemo se izvući i iz ove situacije, kao i iz svake dosad…”, dodao je.

Riječani ne odbijaju AstraZenecu

”Ne radi se o tome da ne odbijaju već smo zaista organizirani mnogo bolje od ostatka Hrvatske. Mi već ranije znamo tko želi ili ne želi cjepivo i sukladno tome planiramo cijepljenja. Zato se nije dogodilo da netko na cijepljenje nije došao…”

”Želim istaknuti da naš Dom zdravlja funkcionira sjajno, dogovori se postižu s lakoćom, a za to su zaslužni naši sjajni liječnici i besprijekorna organizacija koja funkcionira i u ovim teškim vremenima”.

Kada možemo očekivati popuštanje mjera?

”Ja vjerujem da ćemo za dva tjedna krenuti s popuštanjem, no moraju se ispuniti dva uvjeta:

Prvo, broj bolesnih naspram broja testiranih mora pasti, a drugo, još važnije – moramo smanjiti broj hospitaliziranih!

Ali, kao što sam rekao, vjerujem i optimističan sam da ćemo uspješno riješiti i ovu, zdravstvenu situaciju te da ćemo uskoro živjeti bez mjera,” zaključio je župan

Exit mobile version