BORBA S KORONAVIRUSOM

Župan Komadina: ”Ovo je bitka za bolnicu, moramo biti solidarni!”

Foto: Pixsell

Župan Komadina danas je gostovao u jutarnjem programu Radio Rijeke, a u kojoj se dotaknuo trenutne epidemiološke situacije.

Na samom početku zaželio je sretan Dan županije svim građanima ali i izrazio žaljenje zbog načina na koji se ove godine taj dan (ne) obilježava.

Isto tako, posjetio je na ozbiljnu epidemiološku situaciju u našoj županiji te pozvao sve građane na solidarnost.

”Žao mi je svakoga tko u ovom trenutku ne može raditi, no ove mjere su na snazi da se smanji kretanje, mobilnost i kontakti. Dok čekamo cijepljenje, jedina metoda borbe je smanjenje širenja virusa, a to ponajviše radimo zbog bolnica”, kazao je župan.

”Ovo je borba za bolnice, ovaj treći val, ali vjerujem da ćemo se izvući i iz ove situacije, kao i iz svake dosad…”, dodao je.

Riječani ne odbijaju AstraZenecu

”Ne radi se o tome da ne odbijaju već smo zaista organizirani mnogo bolje od ostatka Hrvatske. Mi već ranije znamo tko želi ili ne želi cjepivo i sukladno tome planiramo cijepljenja. Zato se nije dogodilo da netko na cijepljenje nije došao…”

”Želim istaknuti da naš Dom zdravlja funkcionira sjajno, dogovori se postižu s lakoćom, a za to su zaslužni naši sjajni liječnici i besprijekorna organizacija koja funkcionira i u ovim teškim vremenima”.

Kada možemo očekivati popuštanje mjera?

”Ja vjerujem da ćemo za dva tjedna krenuti s popuštanjem, no moraju se ispuniti dva uvjeta:

Prvo, broj bolesnih naspram broja testiranih mora pasti, a drugo, još važnije – moramo smanjiti broj hospitaliziranih!

Ali, kao što sam rekao, vjerujem i optimističan sam da ćemo uspješno riješiti i ovu, zdravstvenu situaciju te da ćemo uskoro živjeti bez mjera,” zaključio je župan

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari