ODRŽAN SASTANAK

Župan Komadina sastao se s predstavnicima SABA-a PGŽ

U sjedištu Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina sa suradnicima, pročelnikom Ureda županije Goranom Petrcom i pročelnicom UO za odgoj i obrazovanje Editom Stilin, održao je sastanak s predstavnicima Saveza antifašističkih boraca i antifašista PGŽ predvođenih predsjednikom Dinko Tamarutom.

Na sastanku je bilo riječi o radu Saveza, kao i planovima i aktivnostima za narednu godinu. Predsjednik Tamarut podsjetio je da Savez koordinira radom 18 udruga antifašističkih boraca i antifašista na području županije. Govoreći o aktivnostima, rekao je kako se većina njih, unatoč epidemiji koronavirusa, uspjela ostvariti.

Zahvalio je na suradnji i pomoći Primorsko-goranskoj županiji te istaknuo kako su u narednoj godini obilježava 80 godina od osnutka 13. primorsko-goranske devizije, Rujanskih odluka kao i zatvaranja logora Kampor. Osvrnuo se i na projekt “Škola mira – Putovima mira” u sklopu kojeg se provodi natječaj za osnovnoškolce i srednjoškolce „Domovina se brani ljepotom“.

Župan Zlatko Komadina kazao je kako je PGŽ najantifašističkija županija u Hrvatskoj, istaknuvši sustavnu brigu o aktivnostima SABA i UABA, kao i njegovanju spomeničke baštine među kojoj su obnovljeni spomenici u Podhumu, Mrkoplju, Kamporu te Muzej u Lipi.

Uz predsjednika Dinka Tamaruta, sastanku su prisustvovali i članovi predsjedništva SABA Vilim Malnar, Darko Fanuko i Zdenka Vukelić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari