Župan Zlatko Komadina sa suradnicima sastao se s ravnateljima osam zdravstvenih ustanova

Na sastanku je bilo riječi i o zajedničkom razvojnom projektu zdravstvenih ustanova Primorsko-goranske županije s naglaskom na informacijski sustav za strateško planiranje upravljanje razvojem.

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima sastao se s ravnateljima osam zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Primorsko-goranska županija. Tom prigodom istaknuo je kako je uzdanica Primorsko-goranske županije upravo zdravstveni sustav za koji se izdvaja polovica županijskog proračuna, odnosno trećina konsolidiranog te kako su svih osam ustanova ujedno i nastavne baze.

Na sastanku je bilo riječi i o zajedničkom razvojnom projektu zdravstvenih ustanova Primorsko-goranske županije s naglaskom na informacijski sustav za strateško planiranje upravljanje razvojem.

Naime, Europska unija pokrenula je inicijativu izrade strategija pametne specijalizacije (RIS3), kao novi pristup gospodarskom razvoju, koji se bazira na ciljanoj podršci istraživačko-razvojnim aktivnostima i inovacijama.

Zajednički razvojni projekt zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Primorsko-goranska županija, bio bi na tragu inicijative strategije pametne specijalizacije, prioritetnog područja: “Zdravlje i kvaliteta života. U projekt bi se osim županijskih zdravstvenih ustanova, uključile i ostale članice Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

Ovim razvojnim projektom povećala bi se izvrsnost i konkurentnost zdravstvenih ustanova koncentracijom resursa znanja i njihovim povezivanjem s temeljnim prioritetima, poboljšanje kvalitete života i zdravstvenih potreba stanovništva s područja Primorsko-goranske županije, razvoj zdravstvenog turizma u prekograničnom području i liječenje korištenjem naših komparativnih prednosti.

Na sastanku je bilo riječi i o informacijskom sustavu za strateško planiranje i upravljanje razvojem, koji je uspostavilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, s ciljem evidentiranja i praćenja razvojnih projekata koji su u različitim fazama pripreme od strane javnih tijela.

Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije ima ulogu koordinatora i kontrolnog tijela upisa projekata te je ovlaštena za unos projekata i podataka u registar za županijske i lokalne projekte. Ravnateljima zdravstvenih ustanova prezentirani su i drugi poslovi javnih ovlasti Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije, kao što su izrada županijske razvojne strategije, pružanje stručne i savjetodavne pomoći u pripremi i provedbi razvojnih programa i projekata te priprema i provedba županijskih razvojnih programa, programa Ministarstva i drugih središnjih tijela državne uprave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari