U Rijeci predstavljene novine u operacijskom liječenju bolesti kralježnice!

Na Sušaku održan stručni sastanak u organizaciji Klinike za neurokirurgiju

Klinika za neurokirurgiju KBC-a Rijeka u četvrtak je u sušačkoj bolnici organizirala stručni sastanak o liječenju kralježnice – „Suvremeno operacijsko liječenje degenerativnih bolesti kralježnice“. Predavanja za liječnike svih suradnih struka, ali i liječnike obiteljske medicine, obuhvatila su teorijski prikaz o balansu cijele kralježnice, kao i prikaz pojedinih slučajeva operiranih u Rijeci.

 

Uvodno predavanje Degeneracijske bolesti kralježnice i njihovo liječenje – važnost sveobuhvatnog pristupa održali su dr. Josip Burić, prof. dr. Darko Ledić i doc. dr. Dean Girotto, a izlaganje Parametri sagitalnog balansa vratne kralježnice održala je dr. Ana Gavranić. Dr. sc. Hrvoje Šimić predavao je na temu Parametri sagitalnog balansa slabinske kralježnice, a dr. Ozren Vidak je  prikazao slučajeve iz kliničke prakse.

Također, od početka godine na riječkoj Klinici za neurokirurgiju uveden je program inovativnih operacija duljih segmenata kralježnice prednjim i stražnjim te kombiniranim pristupom u njezinom vratnom, leđnom i slabinskom dijelu. U operacijama uz tim riječkih neurokirurga sudjeluje iskusan spinalni kirurg iz Italije, dr. Josip Burić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari