11. SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Županijski vijećnici jednoglasno podržali ulaganja i plan za dovršetak aktivnosti na Platku

Na 11. sjednici Županijske skupštine PGŽ koja se održava u Opatiji, vijećnici su jednoglasno podržali informaciju o dosadašnjim ulaganjima i plan za dovršetak aktivnosti na Platku.

Kako je prezentirao resorni pročelnik Ljudevit Krpan, radovi na izgradnji žičare Radeševo odvijaju se vrlo dobrom dinamikom, čak i prije planiranih rokova, a tijekom ljeta očekuje se montaža temeljnih stupova.

Županijska uprava za ceste planira asfaltirati dionicu od parkirališta do Velikog doma, HEP pomaže u zamjeni stupova za rasvjetu, a s Vodovodom i kanalizacijom d.o.o. Rijeka, vode se razgovori o dinamiziranju ishodovanja dozvola za odvojak vodoopskrbnog sustava Platak.

Po pitanju izgradnje smještajnih kapaciteta, Općina Čavle u postupku je izmjene prostornog plana kako bi se definiralo još nekoliko zona koje bi se valorizirale u smještajnom dijelu, a da gravitiraju dijelu Platka, naveo je pročelnik. Kako je rekao, izgradnjom žičare zaokružuje se priča s Platkom i otvara nova priča, ona sa sanjkalištima u Gorskom kotaru i zajedničkom promocijom Platka i Gorskog kotara kao destinacije snježnog turizma.

Župan Zlatko Komadina skrenuo je pažnju na to da Gorani napadaju samo njega za velika ulaganja u Platak, a koliko vidi, Platak jednoglasno podržavaju svi vijećnici i zamolio ih je da o tome obavijeste Gorane, da se radi o projektu važnom za Gorski kotar i cijelu PGŽ.

VIDEO DANA:

Prema prijedlogu točke vijećnika Josipa Katalinića raspravljalo se o trenutnom stanju i razvoju sustava gospodarenjem biootpada u PGŽ-u. Kako je naveo, cilj je da županija proaktivno koordinira jedinice lokalne samouprave čija je zakonska odgovornost uvođenje sustava. Župan Komadina rekao je kako je intencija materijala dobra i na tragu zalaganja županije da se sustav unaprijedi, no ukazao na vrlo slab interes gradova i općina.

Prijedlozi zaključka jednoglasno su prihvaćeni pa će se u izradi proračuna za 2023. uvrstiti iznos od 250 tisuća kuna poticaja jedinicama lokalne samouprave kao pilot projekt, a župan će organizirati sastanak s predstavnicima JLS-ova i komunalnih društava na temu pronalaska lokacije i odabira tehnologije za obradu biootpada.

Na dnevnom redu sjednice je 19 točaka, među kojima i informacija o provedbi projekata Zdravstvenog centra Rujevica – Zapad, prijedlozi odluka o rasporedu financijskih sredstava županijskim zdravstvenim ustanovama, koncesije na pomorskom dobru te druge teme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari