DOBRO PRIHVAĆENA LINIJA

Video | ‘Žuti vlak’ i ove godine dovodi na Kvarner veliki broj turista iz Slovačke i Češke

Svaka tri dana gužva na riječkom kolodvoru. Linija Prag – Rijeka i ove je godine odlično popunjena.

“Bili smo ovdje prošle godine, odlučili smo se vratiti jer smo sklopili neka prijateljstva, tako da čemo posjetiti njih i mjesta na kojima još nismo bil”, ispričao je planove Matt za Kanal Ri.

Popularni žuti vlak koji povezuje Hrvatsku, Sloveniju, Slovačku i Češku kasnio je oko sat vremena, no sve je lakše kada se dolazi na godišnji odmor.

“Put je trajao oko 17 sati, kreće se se iz Praga u 5 ali je malo kasnio, ovdje smo stigli u 11, tako da je prilično dug put”, rekla je Kate iz Češke.

Do sada je prodana polovina karata za ovu sezonu, a cijena povratne karte kreće se oko 100 eura.

Santiago je na odmor došao s prijateljem a slijedeća destinacija im je otok Cres.

“Mislim da je to dobra opcija s obzirom da se radi o vlaku, tako da nije bilo skupo. Za toliko sati putovanja vlakom i direktan put iz Praga, cijena je razumna!, kaže Santiago.

Najveći broj putnika uplatio je cijeli put koji uključuje i prijevoz autobusom koji ih je dočekao ispred kolodvora te su nastavili put prema Istri, Crikvenici, Krku, ili Opatiji.

Svakog utorka, petka i nedjelje polazit će vlak iz Praga, dok će ponedjeljkom, srijedom i subotom polaziti vlak iz Rijeke.

Vlakovi će voziti tri puta tjedno sve do kraja rujna, a očekuje se da će žutim vlakom na more ove godine doći oko 80 tisuća turista, donosi Kanal Ri.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari