SIGURNIJE PROMETOVANJE

Galerija | RI TV U Matuljima se gradi cesta GM-1: Rasteretit će promet kroz centar i povećati sigurnost pješaka. Evo kojom trasom će proći

Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije i Općina Matulji krenule su u realizaciju izgradnje ceste GM-1 koja povezuje cestu 43. istarske divizije i Ulicu dalmatinskih brigada. Više u video prilogu!

Glavni cilj je sigurnije prometovanje i bolja prometna povezanost te rasterećenja prometa kroz sam centar Matulja.

Danas u podne u Matuljima, na lokaciji neporedno uz restoran „Mala Riba“ na adresi ul. 43. Istarske divizije, ravnatelj Županijske uprave za ceste PGŽ Robert Maršanić i načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela obišli su nedavno započete radove na cestovnoj infrastrukturi.

Riječ je o radovima koji uključuju rekonstrukciju ceste, izvedbu oborinske odvodnje te izradu nogostupa na županijskoj cesti ŽC 5047 koje sufinanciraju ŽUC PGŽ u iznosu od 163 tisuće eura i općina Matulji s 80 tisuća eura.

”Nakon što se ova dionica izgradi, u suradnji s ŽUC-om pokrenut ćemo postupak prekategorizacije dijela ulice 43. istarske divizije u nerazvrstanu cestu čime će nastati preduvjeti za planirani općinski projekt rekonstrukcije ove prometnice s izgradnjom nogostupa na sjevernoj strani”, kazao je načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela na današnjem predstavljanju projekta medijima.

“Ova prometnica – koja je često isticana kao jedna od nesigurnijih cesta – postat će jednim svojim dijelom jednosmjerna, čime ćemo povećati sigurnost svih sudionika u prometu. Početkom mandata stavili smo naglasak na povećanje sigurnosti prometa i rasterećenja centra Matulja i ova dva projekta su novi veliki koraci naprijed u tim nastojanjima.”, dodao je načelnik Općine Matulji.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari