DODATNO UPOZORENJE PJEŠACIMA

Video | RI TV Centar, Kozala, Podmurvice… Rijeka plus širom Grada postavio svijetleće znakove upozorenja za bolju sigurnost pješaka

Signal i natpis “pješaci” na displeju dodatno upozoravaju na potrebu smanjenja brzine i opreza. Više u video prilogu!

S obzirom na to da su pješaci najugroženija skupina sudionika u prometu, tvrtka Rijeka plus je u suradnji s mjesnim odborima na nekoliko lokacija u Rijeci postavila svijetleće znakove upozorenja

O kakvim se znakovima radi govori Dragana Šmitran Babić iz Rijeka plusa.

“Radi se o svijetlećim digitalnim znakovima koji su postavljeni u svrhu zaštite pješaka. Taj digitalni znak se pali u trenutku kada se približavaju vozila i detektiraju pješaci na nogostupu. Oni su najefektniji u predvečerje ili u noćnim satima kada taj displej upozorava vozača da mora usporiti.”, kaže Šmitran Babić.

U zoni pješačkog prijelaza ispred Guvernerove palače, znak s treptačima dodatno signalizira oprez vozačima. U Ulici Podmurvice postavljen je promjenjivi prometni znak koji se uključuje samo kada se detektira prisutnost pješaka.

Kako bi se dodatno vozače upozorilo na pješake, u zavoju u Ulici Kozala do raskrižja s Mihačevom Dragom postavljena su također dva svjetleća prometna znaka s treptačima za oba smjera prometovanja.

Signal i natpis “pješaci” na displeju dodatno upozoravaju na potrebu smanjenja brzine i opreza, tim više što na navedenoj dionici nema nogostupa, već je postavljena odbojna ograda.

Na ovaj način, sinergijom mjesnih odbora, grada i Rijeka plusa, nastoji se povećati senzibilitet vozača za ostale sudionike u prometu, te pružiti maksimalnu zaštitu pješacima.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari