VOZAČI, OPREZ!

Video | RI TV Na riječke ulice stigao ‘superpauk’! Teleskopskom dizalicom može premještati i teža vozila i – uopće ne mora biti blizu njih!

U prvih 11 mjeseci ove godine „paukom“ je u Rijeci premješteno skoro 2000 nepropisno parkiranih vozila. Vozači oprez, od danas u Rijeci jedan „pauk“ više!

Svi smo uglavnom u nekoj žurbi,  živimo brže, intenzivnije i stresnije nego ikad i u stalnoj smo trci za vremenom. Kasnimo, živciraju nas gradske prometne gužve a kronični manjak parkirnih mjesta, čest je izvor frustracija na riječkim prometnicama.

Velika većina vozača često poseže za možda u datoj situaciji jedinim potezom a to je – nepropisno zaustavljanje ili parkiranje vozila na mjestu gdje Zakon o sigurnosti prometa na cestama to zabranjuje. Tih samo nekoliko minuta ili duže, skupo nas može stajati. Točnije, premještanje vašeg ljubimca „paukom“ olakšat će vas za 66,50 eura.

Od danas u Rijeci jedan „pauk“ više

Rijeka plusu stiglo je pojačanje – novo specijalno vozilo pauk čija teleskopska dizalica omogućava premještanje vozila koja mogu biti parkirana i na nešto udaljenijim lokacijama.

Novo specijalno vozilo pauk četvrto je po redu u floti Rijeka plusa.

„Vozilo je nabavljeno u cilju još veće sigurnosti u prometu i potrebe da svi mi, vozači i pješaci, poštujemo prometna pravila i zakone, kazala je Dragana Šmitran Babić iz Rijeka plusa.

„Iako se naizgled ne razlikuje od ostala tri vozila, ovo je opremljeno dizalicom koja je dvostruko jača od ostalih dizalica, što znači da može podignuti i premjestiti i teža vozila. Također, valja naglasiti da je dizalica teleskopska – to je vrlo važno zbog konfiguracije terena grada Rijeke. Tako opremljen, ovaj ‘pauk’ može podignuti vozila koja su parkirana na nešto udaljenijim lokacijama jer „ pauk“ ne mora biti nužno uz samo vozilo“, zaključila je Dragana Šmitran Babić.

U prvih 11 mjeseci ove godine „ paukom“ je premješteno gotovo 2000 nepropisno parkiranih vozila, što je ipak nešto manji broj nego lani. Vozači, kako biste sačuvali kućni budžet ali i živce pročitajte članak 82. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i podsjetite se gdje ne smijete zaustavljati i parkirati svoje vozilo.

M. Marohnić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari