OVO ĆE VAS SIGURNO ZANIMATI!

Video | (RI TV) Fond za zaštitu okoliša dodjeljuje više od 600 milijuna kuna: Kupiti se mogu kuće, auti, bojleri…

U ulici Jože Vlahovića u Rijeci otvoreno je novo reciklažno dvorište. Građani će u njemu moći odlagati otpad u za to predviđene spremnike bez naknade

Otvorenju reciklažnog dvorišta nazočila je i Alenka Košiša Čičin-Šain, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša, koja je tom prilikom kazala kako Rijeka ima kvalitetan sustav primarnog odvajanja otpada, a Fond i Grad Rijeka izuzetno dobro surađuju na brojnim projektima zaštite okoliša i energetske obnove. Rijeka je prvi grad u kojem će se graditi sortirnica za koju su odobrena bespovratna sredstva u visini 30 milijuna kuna, rekla je Košiša Čičin-Šain te pozvala Grad Rijeku da se i dalje prijavljuje na natječaje koji će biti objavljivani narednih mjeseci.

U nastavku svoga izlaganja, otkrila je i mnoge novosti iz djelokruga rada Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji će do kraja godine putem javnih poziva i natječaja građanima i gospodarstvu dodijeliti više od 600 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte energetske učinkovitosti u zgradarstvu i transportu.

“Nakon što su uslijed posebnih mjera zbog pandemije koronavirusa naši programi bili na čekanju, Fond tijekom lipnja i službeno nastavlja sa svim planiranim aktivnostima”, rekla je Košiša Čičin-Šain.