SARPSBORG O8 – RIJEKA 1:1 Gorgon eurogolom doveo Rijeku u predvorje play-offa Europske lige!

Tehnički izrazito superiorniji igrači Rijeke propustili su u prvom ogledu 3. pretkola Europske lige napuniti do vrha mrežu norveškog Sarpsborga koji se iskazao trkom i borbenošću, ali je istodobno iskazao oskudne loptačke vještine, Sarpsborg 08 je mogao pobijediti Rijeku u ovoj utakmici na jedan jedini način, da im prođe poneki ubačaj iz auta ili kornera, i da nekako „uguraju“ loptu u mrežu iza Sluge. Nažalost, upravo to im je uspjelo u 72. minuti…

SARPSBORG 08 – RIJEKA 1:1 (0:0)

SARPSBORG – Sarpsbog Stadion. Utakmica 3. pretkola Europske lige. Gledatelja: 6.000.

Sudac: Kevin Clancy (Škotska)

Strijelci: Zachariassen (72), Gorgon (83)

RIJEKA: Sluga – Pavelić, Župarić, Punčec, Zuta – Grahovac, Čanađija – Acosty (Capan, 90), Pavičić (Čolak, 82), Heber (Kvržić, 65) – Gorgon

SARPSBORG: Vasyutin – Tamm, Halvorsen, Lund-Nielsen, Jorgensen, Thomassen, Zachariassen, Tvelta, Muhammed, Mortensen, Askar

Imali su stopostotne prilike Pavičić u 9. minuti, Heber u 31, ponovno Heber u 51 te Gorgon u 57.

Već nakon par neiskorištenih velikih šansi Bijelih pobojali smo se kako će momčad Rijeke, kako to obično biva,  nakraju biti kažnjena kakvim „otpatkom“ u mreži vratara Sluge.

I umalo se to dogodilo u 40, minuti kada je Sarpsborg imao jedinu pravu priliku u prvom dijelu utakmice. Nakon ubačaja s desne strane lopta je došla do Nielsena koji je s ivice šesnaesterca snažno udario po lopti. Sluga je uspio obraniti a potom i nogom otklonio odbijanac ispred napadača Sarpsborga.

Prije toga, kakve šanse za Rijeku! U 9, minuti Pavelić je ubacio s desnog boka, Acosty je pucao, a vratar Sarpsborga kratko odbio loptu. Ona je došla do Pavičića koji je ostao sam u kaznenom prostoru na nekih 8-9 metara od vratara Vasyutina, ali njegov udarac s gol crte izbio je branič Sarpsborga.

U 31. minuti Heber je nakon duge lopte, koju je prebacio stoper Sarpsborga, ostao sam pred vratarem ali Vasyutin je izašao prema Heberu, skratio kut i zaustavio Heberov udarac.

U drugom dijelu ista slika na terenu. Rijeka niže šanse, ali Vasyutin drži domaće u utakmici.

U 51, Zuta je ubacio s lijevog boka, Pavičić nije uspio iskontrolirati loptu i petom je vratio loptu za Hebera koji je snažno pucao, ali Vasyutin uz pomoć vratnice spašava svoju mrežu. U 57, Gorgon je prenio loptu za Hebera koji je pucao, lopta je došla do Gorgona koji je ostao sam u sjajnoj poziciji, ali njegov udarac vrhunski je obranio Vasyutin!

Nažalost, kako to obično biva u nogometu, kada ne iskoristiš svoje šanse, obično primiš gol.

Upravo to se dogodilo Bijelima. U 71, minuti nakon tko zna kojeg ubačaja iz auta, domaćin je poveo. Zacahariassen je bio najviši i poentirao pored Sluge.

Vrlo brzo ponovno je Rijeka imala lijepu šansu. U 76, minuti Pavičić je izbio sam pred vrata Vasyutina malo s lijeve strane, ali Vasyutin je sjajan i brani i ovaj udarac!

I kada smo se već pobojali da će ovaj ogled izgubiti bolja momčad, ukazao se – Alexander Gorgon! Austrijanac je postigao pravi eurogol, u trenutku kada smo svi zajedno već pomalo očajavali zbog silnih nesreća u ovom susretu!

Potegnuo je napadač Rijeke s 25 metara i pospremio loptu u mrežu!!!

Na taj način iz jedne prilično tugaljive rezultatske situacije Bijeli su ponovno dobili krila, ostvarili “aktivan” rezultat koji nam s punim pravom ulijeva optimizam kako će Rijeka na Rujevici potvrditi prolazak u play-off Europske lige!

U 90, minuti još jednu stopostotnu priliku nije iskoristio Čolak.

Uzvratni meč na rasporedu je 16. kolovoza na Rujevici.

Izbori li plasman u daljnji krug, Rijeka će u doigravanju igrati protiv Pjunika (Armenija) ili Maccabi Tel Aviva (Izrael). Prvi susret armenskog i izraelskog kluba završio je remijem (0:0).

Utakmice doigravanja zakazane su za 23. i 30. kolovoza.

Ulazak u grupnu fazu Europa lige jamči zaradu od tri milijuna eura.

Foto: HNK Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari