AMERIKANCI PIŠU: Rijekin donedavno najbolji igrač karijeru nastavlja u MLS-u!

Heber dos Santos Araujo dovršio je svoj transfer iz Rijeke u MLS

Najbolji Rijekin igrač protekle dvije sezone karijeru će nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će igrati za New York City Football Club, klub koji je dio nogometne mreže Manchester Cityja uz Melbourne City, Yokohama F. Marinos, Club Atletico Torque, Gironu i Sichuan Jiuniu, javlja Index.hr.

Heber je tijekom jučerašnjeg dana bio u Manchesteru gdje je na Etihad Campusu prolazio posljednje liječničke pretrage prije nego što će i službeno postati član filijale kluba koji vodi Pep Guardiola.

Kako na portalu Prosoccerusa.com prenosi Glenn Crooks, inače osoba američkog kluba koja se brine za odnose s javnošću, Heberu je preostalo samo srediti papirologiju oko dobivanja vize, a kako neslužbeno doznajemo – za sutra je planirana i službena objava potvrde ovog velikog posla od strane oba kluba.

Rijekinog Brazilca u New Yorku vide kao veliko napadačko pojačanje. Trener kluba Dome Torrent nedavno je u tamošnjim medijima otvoreno govorio o tome da im nedostaje klasičan golgeter kako bi bili što veći konkurenti u borbi za MLS Cup.

Čini se da će ga u Heberu i dobiti. Iako je Brazilac u Rijeci više igrao na poziciji lijevog krila, vrijedi se prisjetiti njegovih početaka u HNL-u kada je u momčadi Željka Kopića u Slaven Belupu bio udarna napadačka igla.

Foto: Pixsell

 

Rijeka bi od ovog transfera trebala zaraditi između 2,5 i 3 milijuna eura što je dosta manje od onoga čemu su se na Rujevici nadali i što su najavljivali.

S druge strane, Riječani će na Brazilcu dosta zaraditi ako se u obzir uzme cifra za koju su ga na ljeto 2017. godine doveli iz Slaven Belupa – nešto manje od pola milijuna eura.

U konačnici, stvarnu cifru ovog transfera znat ćemo u svibnju kada klubovi u MLS-u javno objavljuju podatke o plaćama svih svojih igrača.

Heber je za Rijeku odigrao 52 utakmice u svim natjecanjima i postigao ukupno 27 golova, dok ih je 13 namjestio.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari