NAJAVIO DERBI RIJEKA-DINAMO

Anas Sharbini: Kvaliteta HNL-a? Da malo smršavim, mogao bih komotno igrati za Varaždin

Foto: Luka Tabalo/Sportcom

Stvarno je uživanje igrati s bratom i Prtenjačom na napadu, znaju odigrati, baš je gušt, kaže napadač OŠK Omišlja

Anas Sharbini tijekom priprema se za derbi 11. kola četvrte lige u kojemu OŠK Omišalj igra protiv Banjola, piše Sportcom.

Ovako je najavio derbi 15. kola Prve HNL između Rijeke i Dinama, koji se bore za prvaka:

  • Zanimljiva je situacija oko borbe za prvaka, tri, četiri kluba na vrhu su podjednaka. Ima još puno utakmica do kraja, za sada ni jedna momčad nije pokazala da je u prednosti. Ispada da je jako teško dobiti bilo koga u gostima, kaže Sharbini.

Dojam je da je liga ove sezone podjednaka zato jer momčadi vodećih klubovi igraju slabije?

  • I meni se čini da slabiji klubovi nisu ove sezone nisu toliko dobri koliko su vodeći klubovi slabi. Nisu se slabiji klubovi približili jačima prema kvaliteti nego su jači klubovi postali slabiji.

Rijeka bi pobjedom protiv Dinama stekla veću bodovnu i prihološku prednost, s obzirom na tonus momčadi Rijeka se doima favoritom na Rujevici?

  • Gledao sam Dinamo protiv Varaždina, unatoč svemu ipak bih ga svrstao iznad ostalih klubova. Dinamo je protiv Varaždina napadao, izgleda da ima peha, ne igra bajno kao prije, ali vidiš nešto u igri, stvaraju šanse. Kada gledam Hajduk, Rijeku ili Osijek u gostima, ne izgledaju mi tako. Rijeka je doma potpuno dugačija nego vani, pa će utakmica protiv Dinama sigurno biti zanimljiva.

U čemu je problem da Rijeka toliko različito igra doma i vani?

  • Ne znam! Stvarno je velika razlika! U utakmicama vani ne vidi se razlika između prvog i šestog na ljestvici, isto vrijedi za Hajduk i Osijek. Dinamo ipak igra drugačije. Volio bih da Rijeka pobjedi Dinamo, stekla bi veću prednost, a onda su igrači stalno dodatno motivirani.

Kvaliteta nogometa u HNL-u očigledno pada zadjih sezona?

  • Neki dan gledao sam utakmicu između Grobničana i Varaždina u kupu. Imam osjećaj da bi mogao komotno igrati za Varaždin da smršavim nekoliko kila! To je nemoguće, ali stvarno mi se tako čini! I ne samo ja!

U subotu u Omišalj stižu Banjole, ove sezone u većini utakmica izgledate kao kaznena ekspedicija, u deset utakmica ostvarili ste gol-razliku čak 47:9?

  • Dobro smo krenuli, svakome možemo dati po pet, šest komada. Sada smo u Funtani odigrali neodlučeno (3:3), a realno smo prema prilikama trebali pobijediti 7:2 ili 7:1… Malo smo se opustili! Stvarno imamo kvalitetu, Panić nas dobro vodi. Igramo protiv Banjola, koje su treće, ali moramo probijediti, nema druge.

Vidi se da uživate u nogometu?

  • Stvarno je uživanje igrati s bratom i Prtenjačom na napadu, znaju odigrati, baš je gušt…

Zadnji put ste ovako uživali u nogometu u dresu Rijeke s Kramarićem, Moiseom, Jajalom…, prema talentu najboljoj momčadi Rijeke otkada je HNL-a?

  • Često o tome raspravljamo, mislim da smo tada bili jači nego kada se osvojilo prvenstvo, ali je Dinamo bio puno jači u naše vrijeme, piše Sportcom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari