KVALIFIKACIJE ZA EP 2024.

Galerija | ARMENIJA – HRVATSKA 0-1 Vatreni osvojili Jerevan i zasjeli na vrh grupe: ‘Zovi, samo zovi’ čulo se s tribina

Prvi put u povijesti Vatreni na Kavkazu zabili iz igre i pobijedili. Hrvatska na vrhu grupe D kvalifikacija za EP 2024. u Njemačkoj

AREMIJA – HRVATSKA 0-1 (0:1)

Republički stadion u Jerevanu. Kvalifikacije za odlazak na EP 2024 .Skupina D

ARMENIJA (3-5-2): Čančarevič – Arutiunian, Calisir, Mkrtčjan – Tiknizjan, Iwu, Dašjan, Bičahčjan, Ranos – Spertsjan, Zelarajan

HRVATSKA (4-3-3): Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Barišić – Modrić, Brozović, Ivanušec – Kramarić, Petković, Perišić

Hrvatska nogometna reprezentacija danas je na Republičkom stadionu u Jerevanu, po prvi put ikad, ostvarila pobjedu. Strijelac jedinog pogotka za Hrvatsku bio je Andrej Kramarić u 13. minuti.

Da budemo precizniji, Vatreni su po prvi put na Kavkazu pobijedili, ali ne samo to – nego i zabili iz igre. Na tribinama stadiona skupio se veliki broj ljudi, a u prvom dijelu došlo je i do tučnjave manjih grupa navijača domaće reprezentacije.

U tom trenutku, preletio je teren i dron s armenskom zastavom, pa je susret na kratko bio i prekinut. Ali, sve osim toga, na stadionu u Jerevanu bila je kamilica. Na stadionu je bila i grupica hrvatskih navijača. Potegnuli su više od 3000 km kako bi bili uz Vatrene – “Zovi, samo zovi”, čulo se s tribina Republičkog stadiona.

Photo: Hrach Khachatryan/PIXSELL

Hrvatska je na terenu stadiona u Jerevanu igrom pokazala koliko je kvalitetnija od Armenije, a pozitivan pristup nagrađen je već u 13. minuti.

Modrić je izveo udarac iz kuta, lopta se odbijala od nekoliko igrača u kaznenom prostoru dok nije došla do usamljenog Kramarića koji ju je s dva metra usmjerio u mrežu.

Linijski je sudac podigao zastavicu označivši zaleđe, no nakon dvije minute pregledavanja snimke ustanovljeno je kako je lopta do Kramarića stigla odbivši se od domaćeg braniča pa je francuski sudac Turpin pokazao na centar.

Photo: Hrach Khachatryan/PIXSELL

U nastavku susreta Hrvatska je stvorila još niz prilika, ali što zbog nepreciznosti, a što zbog odličnih reakcija vratara Čančarevića rezultat se više nije mijenjao.

Hrvatska sada ima 10 bodova iz četiri susreta, isti broj bodova, ali uz susret više odigran ima i druga Turska, dok je Armenija treća sa sedam bodova iz pet susreta. U skupini su još Wales s četiri i Latvija bez bodova. Te dvije reprezentacije igrat će od 20.45 sati u Rigi.

Hrvatska će sljedeći dvoboj u kvalifikacijama imati 12. listopada kada će u Osijeku dočekati Tursku, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari