ČESTITAMO!

Maro Miknić iz Kostrene četvrti na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju

Maro Miknić, sedamnaestogodišnjak iz Kostrene te član Plivačkog kluba Nevera iz Rijeke, postigao je izvrstan uspjeh na Svjetskom juniorskom prvenstvu u olimpijskim bazenima koje se od 4. do 9. rujna 2023. godine održalo u Izraelu. Na prvenstvu su nastupili plivači iz 94 države.

Nakon što je početkom srpnja odlično odradio Europsko juniorsko prvenstvu u Beogradu na kojem se plasirao u dva finala i osvojio 5. mjesto u disciplini 100 m delfin te 8. mjesto u disciplini 50 m delfin, pod vodstvom svog trenera Andreja Belaića, odradio je intenzivne ljetne pripreme.

Po dolasku u Izrael, Maro je plivao kvalifikacije u disciplini 100 m delfin gdje se s rezultatom 53.67 sekundi kao šestoplasirani kvalificirao u polufinale. Ovim rezultatom je za 9 stotinki popravio juniorski rekord Hrvatske čiji je vlasnik još od 2006. godine bio Dominik Straga, također riječki plivač.

U polufinalu je Maro dodatno popravio rekord za 18 stotinki i s isplivanim rezultatom 53.49 sekundi se kao šestoplasirani kvalificirao u finale.

U finalu je Maro otplivao svoju najbržu trku te je po treći put u dva dana oborio državni rekord i s rezultatom 53.20 sekundi osvojio ukupno 7. mjesto na SP.

Nakon otplivanog finala u disciplini 100 m delfin, Maro je sljedećeg dana u jutarnjim satima plivao kvalifikacije u disciplini 50 metara delfin gdje se s rezultatom 24.36 sekundi kao sedmoplasirani kvalificirao u polufinale.

U polufinalu je Maro za 22 stotinke popravio svoje najbolje vrijeme u toj disciplini (isplivano na ovogodišnjem EP) te se s rezultatom 24.09 sekundi, kao šestoplasirani kvalificirao u finale.

U finalu discipline 50 metara delfin Maro je isplivao svoje najbolje vrijeme (23.99) i osvojio izvrsno 4. mjesto. Interesantno je napomenuti kako je Maru brončana medalja izmakla za samo 4 stotinke. Uz Mara su jedino ispod 24 sekunde plivali svjetski prvak Puggard iz Danske (23.50), drugoplasirani Edl iz Austrije (23.89) i trećeplasirani Pattison iz Australije (23.95).

Maro i njegov trener Andrej Belaić zadovoljni su nastupima na Europskom i Svjetskom prvenstvu ove godine i Marova četiri finala. Ovi rezultati samo potvrđuju dobar i konstantan rad te pravilno tempiranje forme, a posebno veseli činjenica da će se Maro sve do kraja 2024. godine natjecati kao junior.

Nakon radnog ljeta i cijele sezone bez odmora, Maro je po povratku sa SP dobio tjedan dana slobodno te će se nakon toga, uz školske obaveze, početi pripremati za iduću sezonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari