DOBAR ŽDRIJEB

ATRAKTIVAN DVOBOJ! Rijeka saznala suparnika u 3. pretkolu Europske lige

Rijeka će na Rujevici igrati s boljim iz ogleda grčkog Arisa ili ukrajinskog Kolos Kovalivka

Danas je održan ždrijeb trećeg pretkola Europske lige, a tu su se Hajduku i Osijeku priključili Rijeka i Lokomotiva. U ovoj fazi natjecanja igrat će se samo jedna utakmica, a tek u play-offu ću se igrati dvije utakmice za prolaz u skupine Europske lige.

Rijeka, koja je bila nositelj u svojoj podskupini ždrijeba, dočekat će boljeg iz  ogleda grčkog Arisa i ukrajinskog Kolos Kovalivke.

Ovo se čini najboljom opcijom za Rijeku, najatraktivnijom i “prolaznom”, jer je mogla igrati i s pobjednicima neatraktivnog dvoboja Hibernians (MLT)/Fehérvár (HUN) ili atraktivnim ali teže prolaznim suparnicima Locomotive Tbilisi (GEO)/Dynamo Moskva (RUS).

Prije Rijeke je izvučena Lokomotiva koja je u Europa ligi završila ispadanjem od bečkog Rapida u Ligi prvaka i koja će gostovati kod boljeg iz dvoboja mađarskog Honveda i švedskog Malmoa.

Podsjetimo, jučer su Hajduk i Osijek saznali protivnike u drugom kvalifikacijskom pretkolu Europa lige. Hajduk će igrati protiv makedonske Renove i gostovati, a Osijek na svom stadionu igra protiv Basela.

Hajduk je, ako prođe makedonsku Renovu, dobio težak ždrijeb i gostovat će azerbajdžanskom Neftčiju ili turskom Galatasarayu. Osijek, ako napravi senzaciju i u Gradskom vrtu izbaci Basel, na istom stadionu dočekat će ciparski Anorthosis.

Utakmice Hajduk – Renova i Osijek – Basel igraju se 17. rujna, a susreti trećeg pretkola, gdje se u natjecanje uključuje HNK Rijeka, igraju se  tjedan dana kasnije.

Ždrijeb 3. pretkola Europa lige:

Rijeka (starta u trećem pretkolu) – Aris (Grčka) ili Kolos Kovalivka (Ukrajina)

Lokomotiva (priključuje se u trećem pretkolu nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka) – Honved (Mađarska) ili Malmö (Švedska)

Hajduk (u slučaju da izbaci Renovu) – Neftči Baku (Azerbajdžan) ili Galatasaray (Turska)

Osijek (u slučaju da izbaci Basel) – Anorthosis (Cipar)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari