NEMA NIKAKVE SIMPTOME

Kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije pozitivan na koronavirus! Testirali se i svi igrači i ostatak stručnog stožera

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Od svih testiranih igrača i članova stožera, kondicijski trener hrvatske reprezentacije, prof. dr. Luka Milanović, dobio je pozitivan test na novi koronavirus te će idućih 14 dana provesti u samoizolaciji. Milanović nije imao niti ima simptoma bolesti COVID-19.

O pozitivnom slučaju obaviještena je nadležna epidemiološka služba koja je detaljno analizirala sve kontakte dr. Milanovića te je procijenila kako su proteklih dana u okviru reprezentacije poštovane sve stroge mjere prevencije zaraze. Uzimajući to u obzir, epidemiolozi su procijenili da nije bilo rizičnih kontakata te su donijeli odluku o samoizolaciji samo za kondicijskog trenera Vatrenih.

Testiranje u srijedu bilo je redovno testiranje prema Uefinom protokolu za povratak igri, a prema predviđenom planu, reprezentacija će imati još dva testiranja – u petak u Portu te u ponedjeljak u Parizu.

Milanović je, kao i drugi članovi stožera i reprezentativci, testiran prije okupljanja te je bio negativan. Međutim, to ne znači da tada virus nije bio u fazi inkubacije.

Tijekom okupljanja reprezentacije na snazi su vrlo stroge i posebne mjere zaštite, što vrijedi i za osoblje hotela u kojem je smještena reprezentacija, gdje su svi članovi osoblja testirani prije dolaska reprezentacije, a poštuju se posebne mjere dezinfekcije i vrlo strogi protokoli.

Svi ostali testovi na igrače i članove stožera hrvatske reprezentacije vratili su se negativni. Vatreni će tako po planiranom rasporedu u petak krenuti prema Portugalu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera kao što je bilo i do sada.

 

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari