SUPERSPORT HNL

Galerija | Bijeli promašili ‘sve živo’ i ipak ‘iščupali’ bod Istrijanima. Armada proslavila rođendan na veličanstven način!

Bila je to jedna od “onih” utakmica. Trčiš, boriš se, ‘bacaš na glavu’, imaš podršku punih tribina, cijelo poluvrijeme igrača više i – skoro izgubiš. I to ‘darujući’ pogotke suparnicima…

RIJEKA – ISTRA 2:2 (0:1)

RIJEKA -Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 33. kola SuperSport HNL-a. Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Gledatelja: 6.657.

Stijelci: 0:1 Kadušić(31), 0:2 Bakar (50), 1:2 Frigan (71), 2:2 Ampem (90+6)

RIJEKA: Labrović – Veiga (od 69’Grgić), Galešić, Dilaver, Vukčević (od 55′ Goda), Selahi (od 55′ Banda), Hodža, Ampem, Janković, Marin (od 46′ Obregon), Frigan

ISTRA 1961: Majkić – Hujber, Marešić, Galilea, Marin, Mlinar, Petrusenko, Caseres, Lisica (od 63′ Mahmoud), Bakrar (od 61′ Erceg), Kadušić

Rođendan Armade pratila je jedna sasvim neobična utakmica!

Foto.:HrvojeSkočić/Riportal

Rijeka i Istra pružili su prvenstvenu ‘ljepoticu’ punu uzbuđenja – golova, propuštenih šansi, kartona, fantastičnog navijanja… nedostajao je samo povoljniji rezultat za domaće!

Foto.:HrvojeSkočić/Riportal

Nogometaši Istre 1961 bili su na pragu svoje druge prvenstvene pobjede u povijesti njihovih gostovanja u Rijeci, ali je domaća momčad uspjela u sučevom dodatku doći do preokreta, postići pogodak za 2-2 i spasiti bod nakon što su Puljani nakon 50 minuta vodili sa 2-0.

Sam početak nije puno obećavao, kao da je na kasnopopodnevnom suncu i Riječanima i Istrijanima trebalo neko vrijeme da se ‘razbude’. Ali kada je krenulo, onda je krenulo!

U 11. minuti snažan udarac Princea s ruba kaznenog prostora završio je u bloku. U nastavku akcije lijep prodor Frigana koji je uspio ubaciti loptu pred gol, ali Marešić ju je izbio u korner.

Foto.:HrvojeSkočić/Riportal

U 17.minuti velika prilika za Rijeku! Marin je sjajno gurnuo za Hodžu koji je odigrao za Frigana. Napadač Rijeke našao se u odličnoj situaciji, ali umjesto udarca pokušao je vratiti loptu Hodži i propala je prilika za bijele.

U 26. minuti vidjeli smo odličnu priliku za Istru, ali udarac Mlinara blokirao je Galešić. No to kao da je bio nagovještaj nesigurnosti koja se uvukla u riječku obranu.

U 31. minuti Vukčević je odigrao )pre)kratku loptu za Labrovića koji je pokušao ispucati, ali pogodio je Kadušića i lopta je završila u mreži.

U 37. minuti Rijeka je došla do brojčane prednosti na terenu. Galilea je srušio Frigana i zaradio drugi žuti karton. Slobodan udarac za Rijeku na rubu kaznenog prostora s desne strane izveoje Marin i odigrao za Princea čiji je udarac sa 16 metara od bloka otišao preko grede.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Odmah na početku drugog poluvremena Hodža je izgubio loptu, Bakrar se našao u odličnoj situaciji ali udarac je otišao preko grede.

Dvije minute kasnije Prince je dobro potegnuo s 18 metara, lopta je otišla pored gola.

I ponovno, kao da je to bio nagovještaj nove nevolje za bijele! U 50. minuti u jednoj polukontri gosti su izveli malonogometnu akciju – dupli pas u kaznenom prostoru Rijeke i Bakrar je lako poentirao.

Rijeka je nošena energijom tribina tada još jače krenula prema čudesnom vrataru Majkiću koji je branio moguće i nemoguće.

U 54. minuti sjajna prilika za Selahija, Majkić je sjajno reagirao. U 60. minuti Banda je proigrao Obregona čiji je udarac obranio Majkić.

Minutu kasnije Janković je ubacio, Prince je smirio loptu za Frigana, ali Majkić je siguran.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U 66. minuti Janković je ubacio, Prince odlično potegnuo iz voleja, ali Majkić je ponovo odličan.

U 70. minuti Obregon je srušen u kaznenom prostoru. Kazneni udarac za Rijeku sigurno je izveo Frigan i smanjio vodstvo gostiju.

Rijeka je krenula na sve ili ništa, nakon niza prekida zbog ukazivanja pomoći i izmjena, utakmica je produžena osam minuta.

Trebalo je dočekati sedmu minutu nadoknade za pogodak koji je donio vrijedan remi.

U sedmoj minuti sudačke nadoknade vremena Prince Ampem ipak postiže pogodak i Riječanima donosi barem bod!

Vodeći Dinamo je sa 71 bodom već osigurao novi naslov prvaka Hrvatske, jer drugoplasirani Hajduk zaostaje 12 bodova. Rijeka je na trećem mjestu sa 48 bodova, a tri manje ima Osijek na četvrtoj poziciji. Istra 1961 probila se na peto mjesto sa 42 boda, koliko ih ima i šestoplasirani Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari