„BIJELI“ S NELAGODOM PUT TURSKE: Hoće li se igrati utakmica u Istanbulu?

Ždrijeb 3. pretkola Europske igre Bijelima je za suparnika odredio momčad Istanbul Başakşehir, no nakon posljednjih događanja u Turskoj i putovanje u Istanbul se čini neizvjesnim

Jučerašnji ždrijeb 3. pretkola Europske lige „Bijelima“ je za suparnika donio momčad Istanbul Başakşehir. Prva utakmica treba se odigrati 28. srpnja u Istanbulu (uzvrat u Rijeci 4. Kolovoza), no nakon sinoćnjih događanja u Turskoj, odnosno pokušaja vojnog udara u toj zemlji prilikom čega je poginulo stotinjak ljudi a situacija je još uvijek poprilično nejasna, neizvjesna je i sudbina utakmice koja bi se trebala odigrati za 12 dana.

Hoće li se situacija u toj zemlji potpuno primiriti kroz nekoliko dana, kada će vjerojatno i UEFA morati donijeti odluku o sudbini odigravanja i nekih drugih utakmica u Turskoj, ili će se možda tražiti neko polovično rješenje poput zamjene domaćinstava ili pak igranja „turske utakmice“ na neutralnom terenu, zasad se još ne zna – tu će posljednju riječ imati UEFA-ina povjerenstva za sigurnost natjecanja – no „Bijeli“ od sinoć sigurno s nelagodom pogledavaju prema Turskoj i tamošnjim događanjima za koja se svi nadaju da će rezultirati skorim smirivanjem situacije sa što manje ljudskih žrtava.

Što se tiče samog nogometnog terena, o momčadi Istanbul Başakşehir u Hrvatskoj se ne zna mnogo. Punim nazivom Istanbul Başakşehir Futbol Kulübü, to je ekipa koja je protekle sezone osvojila četvrto mjesto u turskom prvenstvu.

Domaće utakmice igraju na stadionu Basaksehir Fatih Terim koji ima kapaciteta od 17.300 mjesta.

Najpoznatije igračko ime turskog kluba je Emre Belozoglu koji je svojedobno nosio dres Fenerbahčea, Atletico Madrida, Newcastlea, milanskog Intera i Galatasaraya te je upisao 93 nastupa za tursku reprezentaciju.

Ne treba zaboraviti ni na vratara Volkana Babacana koji je na Europskom prvenstvu u Francuskoj branio u porazu od Hrvatske (0:1).

U redovima kluba iz Istanbula igrao je i Semih Senturk, nogometaš kojega je hrvatska javnost upoznala za vrijeme Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj 2008. godine. Naime, upravo je Senturk postigao pogodak u 120. minuti u četvrtfinalu protiv Hrvatske izjednačivši na 1:1, a Turska je dalje prošla nakon izvođenja jedanesteraca.

Hrvatskoj javnosti poznat je i Sokol Cikalleshi, albanski nogometaš koji je nosio dres Splita u sezoni 2014./2015.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari