BK GROBNIK: U nedjelju međunarodna cross country biciklistička utrka “XCO Stazine”

Očekuje se stotinjak biciklista iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja

U nedjelju 17.ožujka u organizaciji BK Grobnik već devetu godinu zaredom održava se međunarodna cross country biciklistička utrka pod nazivom “XCO Stazine”.

Nakon odvoženih sedam kola takozvane zimske lige, putujući Istrom, Slovenijom i Kvarnerom stiglo je vrijeme za osmo kolo koje se održava na području općine Jelenje.

Utrka u Dražicama je ujedno i veliko finale zimske lige s kojom će se zaključiti ovogodišnja zimska sezona bicikliranja, a očekuje se stotinjak biciklista iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja.

Kako su naglasili organizatori, utrka je rekreativnog karaktera. Stoga je i sama staza osmišljena tako da ne bude previše zahtjevna za sudionike, odnosno da posluži kao odličan uvod u svijet brdskog biciklizma za svakog rekreativca koji želi doživjeti novo iskustvo.

Podsjetimo, na stazi u Stazinama tijekom godina nastupali su profesionalci i mnoga poznata imena iz svijeta biciklizma. Prošle godine utrku je posjetio jedan od najpoznatijih hrvatskih biciklista Robert Kišerlovski (Team Katusha Alpecin), i Mateo Franković (Meridiana Kamen Team).

Prijave na utrku se vrše preko portala Prijavim.se i na dan utrke u prostoru startne ravnine. Startnina s pretprijavom iznosi 35 kn, bez pretprijave 50 kn + 15 kn startni broj za one koji nastupaju prvi put.

Na dan utrke prijave počinju u 10 sati te se zatvaraju pola sata prije utrke.

Start dječje utrke je u 12 sati, a start utrke za odrasle u 12:30 sati.

Po završetku utrke bit će svečana ceremonija proglašenja pobjednika utrke, tombola koju omogućavaju Giant Hrvatska, GroeX ( Gro Alps Bike Marathon) i Enduro bikes & staff Pula.

Također, bit će organizirano proglašenje i podjela nagrada ukupnim pobjednicima 12. GIANT ZIMSKE LIGE ISTRE I KVARNERA koje osigurava sponzor lige Giant Hrvatska.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta prijave, ručak i svečana ceremonija dodjele nagrada bit će održana u hali boćarskog doma Dražice, nedaleko od same utrke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari