NAJBOLJI STRIJELAC LIGE

BRAVO, ČOKI! Na kraju prvenstva čak tri igrača imaju najviše golova, ali najbolji strijelac je samo jedan!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U uzbudljivom posljednjem kolu 1. HNL tražio se kvalifikant za Ligu prvaka, ali se velika borba vodila i za titulu najboljeg strijelca lige

Uoči zadnjeg kola na ljestvici najboljih strijelaca vodio je Mirko Marić iz Osijeka s 19 golova, Hajdukov Mijo Caktaš je bio drugi s 18, a Rijekin Antonio Čolak treći sa 16 golova.

Čolak je maestralnim nastupom protiv Istre s četiri postignuta gola gola u pobjedi 4:2 u jednom trenutku dostigao sve, ali su zabili i Caktaš (dva gola Interu) i Marić (jedan Lokomotivi) pa se dogodila još nezabilježena situacija u Hnl-u. sva trojica prvenstvo su završila s 20 golova na svom kontu!

Ipak, a to je i službeno, prvi strijelac HNL-a na kraju je samo jedan, a to je napadač Rijeke Mirko Antonio Čolak!

Prema propozicijama HNL-a. u ovakvim slučajevima kriterij za određivanje poretka je minutaža provedena na terenu. Odnosno, prednost se daje onom igraču koji je na terenu proveo manje minuta, odnosno manje minuta mu je bilo potrebno za postizanje golova.

Prema tom kriteriju, Čolak je ove sezone odigrao 32 utakmice uz 2508 minuta na terenu. Hajdukov veznjak Caktaš odigrao je također 32 utakmice, ali uz 2806 minuta na terenu. Marić je odigrao 35 utakmica uz 3057 minuta na terenu pa se prema pravilima lige smjestio na treće mjesto liste strijelaca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari