POVIJESNI USPJEH

BRAVO NK OPATIJA! Pobjedom na Kantridi do plasmana u Drugu HNL – prvi puta u povijesti kluba

Foto: Facebook

Nogometaši Opatije pobjedom u uzvratnoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Mladosti iz Petrinje ( 3-1) prvi puta u povijesti ostvarili su plasman u Drugu HNL

Ostvarivali su nogometaši Opatije proteklih godina i zapažene nastupe u Kupu Hrvatske, ali Weitzer, Jukičić i Josip Rudan pogocima u 29., 75. i 90. minuti osigurali su ovoj generaciji igrača posebno mjesto u klupskim knjigama. Gol za goste postogao je Marović u 74. minuti.

Prvi puta u povijesti Opatija će igrati drugoligaški nogomet!

Kako je prva utakmica završila bez golova, bilo je jasno da će se na Kantridi morati igrati bez kalkulacija.

U prvih pola sata utakmice igralo se oprezno, slično kao u Petrinji, a Opatija je imala jednu priliku u 7. minuti preko Matulje.

U 29. minuti Weitzer je s poludistance lukavo izveo slobodan udarac i vratar Đurđek morao je po loptu koja je završila u mreži.

U 51. minuti Opatija je imala priliku riješiti nedoumice – Weitzer je iz slobodnog udarca odigrao za Pejanovića, ali je snažno upućena lopta od potonjeg prošla zamalo iznad vratnice.

U 74. minuti šok za sve na stadionu – Marović je nakon prekida glavom pospremio loptu iza Iveše za veliko slavlje gostiju – 1:1.

Srećom, neizvjesnot nije dugo trajala.

Samo minutu kasnije Weitzer je ponovno ubacio iz prekida a Jukičić je visoko skočio i glavom poslao loptu u mrežu za 2:1.

U 90. minuti Opatija je potvrdila povijesni uspjeh zahvaljujući braći Rudan. Toni Rudan je snažnim udarcem s vrha kaznenog prostora poslao loptu u vratnicu, natrčao je Josip Rudan koji ne griješi – 3:1.

Veliko slavlje Opatijaca na Kantridi moglo je početi!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari