NAJSLAĐA POBJEDA

POBJEDA RIJEKE NA POLJUDU! Hajduk pao, Bijeli u igri za Ligu prvaka!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kada Čolak zabije, Rijeka gotovo redovito pobjeđuje ili barem – ne gubi, pokazao je to i ovaj Jadranski derbi u kojemu je riječki napadač bio centralna figura na travnjaku

HAJDUK – RIJEKA 2:3 (1:2)

SPLIT – Stadion Poljud. Utakmica 35. kola Hrvatski telekom Prve lige. Bez gledatelja. Sudac: Damir Batinić (Osijek)

Strijelci: 0:1 Čolak (20), 1:1 Edouk (39), 1:2 Čolak (44), 2:2 Caktaš (69, 11 m), 2:3 Galović (90+2)

HAJDUK: Posavec, Juranović, Dimitrov, Vušković, Čolina (od 74′ Dolček), Čuić (od 70′ Blagaić), Jurić, Jradi, Caktaš, Jairo, Eduok (od 70′ Kreković)

RIJEKA: Pandur, Escoval, Velkovski, Galović, Raspopović (od 74′ Tomečak), Halilović, Lončar, Štefulj (od 61′ Braut), Lepinjica, Andrijašević (od 74′ Yateke), Čolak

Nogometaši Rijeke pobijedili su Hajduk 3:2 u utakmici 35. kola Prve HNL!

Da Antonio Čolak, najubojitiji i najsvestraniji riječki napadač, prije mjesec dana nije upao u malu golgetersku krizu – a nije ga u nekoliko utakmica mazila ni božica Fortuna – Rijeka bi danas imala 6-7 bodova viška na svome kontu, i komotnu situaciju glede plasmana u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

No i ovom pobjedom, uz fntastičan Čolakov doprinos s dva gola, mogućnost postoji! Rijeka u posljednjem kolu na Rujevici mora pobijediti Istru, a Osijek i Lokomotiva remizirati, što nije tako nemoguće, i drugo mjesto će osvojiti Rijeka!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Rijeka večeras na Poljudu nije briljirala, kako smo naprimjer gledali Riječane u nekim prethodnim sezonama na derbijima u Splitu, no i ovako mogli su Bijeli (u gostujućoj, tamnoj garnituri dresova!), “unakaziti” Hajduk u prvom dijelu susreta kada su stopostotne prilike imali i Lončar i Andrijašević (potonji jednu i u drugom poluvremenu).

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Neuvjerljivi domaćini unatoč terenskoj nadmoći nisu, realno, imali ozbiljnijeg oružja kojim bi zaprijetili ponovno raspoloženom riječkom vrataru Panduru. Mora se priznati, imali su i domaćini nekoliko velikih prilika za gol, ali su na kraju jedan pogodak postigli iz jedanaesterca zahvaljujući Raspopovićevoj nesmotrenosti u posve bezopasnoj situaciji (nakon ubačaja s lijeve strane), a jedan nakon velike pogreške riječke obrane.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nasuprot tome, golovi Rijeke imali su “glavu i rep” i proizašli su iz lijepo odigranih kontranapada kao plod jasno postavljene koncepcije na travnjaku gdje su Lončar, Čolak i Andrijašević vrebali na svaku pogrešku Hajdukovaca kako bi krenuli u ubojite kontranapade. Da su napadači Rijeke bili samo malo koncentriraniji, mogli su na odmor s nedostižnom prednošću!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Rijeka je povela u 20. minuti. Lepinjica je sjajno proigrao Lončara koji je uspio stići loptu i sjajno proigrati Čolaka koji je udarcem s desetak metara loptom po travi zatresao mrežu!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je izjednačio u 39. Jradi je gurnuo loptu u prostor, Edouk je potegnuo iz prve i pogodio.

Domaćini su se radovali kratko vrijeme. Već u 44. minuti Čolak je ponovno zabio – Štefulj je sjajno ubacio s lijeve strane, a Čolak poentirao glavom!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je ponovno dostigao prednost Rijeke u 69. minuti. Nakon naizgled bezopasnog ubačaja s lijeva Raspopović je igrao rukom i to je bio penal za Hajduk. Caktaš je pospremio loptu pod prečku.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Do velika tri boda Rijeka je došla u sudačkoj nadoknadi utakmice! Na travnjak novopridošli i odmorni Capan je moćno potegnuo jednu kontru, otresao se braniča i jakim udarcem s ruba šesnaesterca uputio loptu prema vratima domaćih. Posavec je izbio u korner, Halilović je ubacio u srce šesnaesterca, a usamljeni Galović lijepo skočio i neobranjivo glavom zakucao loptu iza Posavca!

Najslađi način, najslađa pobjeda!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Hajduk je bolje krenuo u utakmicu uz visoki pritisak. Rijeka je odolijevala, ali u šestoj minuti, nakon pogreške Velkovskog, Jairo je krenuo prema golu i pucao. Pandur je odličnom reakcijom sačuvao mrežu!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U 12. minuti snažan udarac Juranovića obranio je Pandur. Lopta se ponovo odbila do Juranovića čiji je udarac blokirao Galović.

Rijeka je uzvratila preko Čolaka u 17. minuti, ali njegov udarac je blokiran. Iz te akcije uslijedio je korner, Lončar je ubacio, a Čolak je trznuo glavom, ali udarac je otišao preko grede.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Rijeka je nakon vodstva i gola Čolaka imala novu veliku priliku imala u 25. minuti. Lončar je proigrao usamljenog Andrijaševića na desnoj strani kaznenog prostora domaćih. Andrijašević je smirio za Raspopovića koji nije dobro zahvatio loptu.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

I onda je stigla nova sjajna prilika za Rijeku. Čolak je odigrao za Andrijaševića koji je sjajno gurnuo za Lončara. Veznjak Rijeke sjurio se sam prema golu Hajduka, gurnuo loptu pored Posaveca, ali braniči Hajduka uspjeli su otkloniti i opasnost i propala je velika prilika za Riječane.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dvije minute kasnije, nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Jurić je bio najviši, ali Pandur je sjajno obranio.

U 36. minuti Caktaš je primio loptu u kaznenom prostoru, ali u dobroj situaciji nije najbolje pucao i Pandur je zaustavio pokušaj.

U 45. minuti Čolak je zaradio opomenu nakon prekršaja na Dimitrovu. Batinić je prvo pokazao crveni karton napadaču Rijeke, ali je nakon provjere VAR-a promijenio odluku.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je drugi dio utakmice ušao pokušajem Jaira sa 16 metara, ali lopta je prošla uz vratnicu.

U 59. minuti Andrijašević se sjurio prema golu u dobroj poziciji da proigra Čolaka. Andrijašević se odlučio na udarac, ali pokušaj je blokiran.

U 65. minuti Lončar je dodao Andrijaševiću koji je pucao iz okreta, ali lopta je prošla pored vratnice.

Nakon opisanog izjednačenja iz penala, Hajduk je pritisnuo, u 74. minuti nova velika prilika za domaćina. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Caktaš je bio najviši, ali srećom nije bilo preciznosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari