BRAVO! Riječkom Kendo klubu čak tri medalje na turniru u Innsbrucku!

Kendo klub Rijeka ostvario je lijep uspjeh na jakom turniru u austrijskom Innsbrucku

Natjecatelji Kendo kluba Rijeka upravo su se vratili s turnira u Innsbrucku s čak tri medalje – dvije srebrne i brončanom!

Proteklog vikenda održan je 10. Bergiselschlact kendo turnir u Innsbrucku.

Prvog dana turnira održana su natjecanja u dvije individualne kategorije. U majstorskoj (dan) kategoriji Vedran Rukavina osvojio je drugo mjesto u konkurenciji 49 sudionika (!) iz Austrije, Mađarske, Italije Slovenije, Njemačke, Švicarske…

U domajstorskoj kyu kategoriji nastupilo je 29. natjecatelja a Riječanin Marko Trbović ostvario je jednak uspjeh osvojivši sjajnu srebrnu medalju.

Drugog dana turnira održano je timsko natjecanje gdje je nastupilo 15 ekipa. Riječkom prvom timu finale je izmaklo “za dlaku”, za jedan ippon (bod), tako da su se kući vratili s brončanom medaljom što je također fantastičan uspjeh!

Ovom prigodom čestitamo im i mi u ime čitatelja portala Riječanin!

Podsjetimo, kendo je – ukratko – japansko mačevanje. „To je borilačka vještina i sport na tragu samurajskih vještina“, stoji na webu Kendo kluba Rijeka.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Pobjeda se ostvaruje osvajanjem bodova u borbi jedan na jedan. Bod se osvaja kada najmanje 2 od 3 suca vide da je iz pravilne namjere u pravom trenutku pravim dijelom mača pogođena pravilna bodovna zona popraćena pravilnim uzvikom i pravilnim duhom. Bodovne zone su glava, zapešća, bok i ubod prema zaštićenom dijelu grkljana (posljednja je dozvoljena samo iskusnim i starijim borcima)

(FOTO, VIDEO) Ovo se ne viđa svaki dan… a pogotovo ne na Korzu!

Kendo borbe djeluju iznimno opasno, no oni koji bolje poznaju kendo tvrde da ozljede uopće nisu opasne ni česte.

„Zbog dobre zaštitne opreme i načina učenja i treniranja Kendo je borilačka vještina s najmanjom mogućnosti ozljeda. U borbi se rijetko zaradi pokoja masnica na gornjem dijelu podlaktice ili srednjem dijelu torza. No brojne su pozitivne strane treniranja Kenda: trening doprinosi poboljšanju kondicijske spreme, jačanju mišića cijelog tijela, usvajanju pravilnog držanja i stava, poboljšanju motoričkih sposobnosti i koordinacije, refleksa itd. Osim tjelesnog napretka poboljšavaju se i karakterne osobine te se razvija poštovanje prema svakome i svemu, pristojnost, koncentracija, strpljenje, fokus, znanje kako održati mentalnu mirnoću, kako se nositi sa strahom, i kako unatoč negativnim izgledima zadržati pobjednički duh na visokom nivou.“, stoji u opisu ove istočnjačke vještine.

Foto: Riječanin

Na web stranici Kendo kluba Rijeka možete saznati sve o tome kako se učlaniti u klub, gdje se održavaju treninzi, koliko stoji članarina a koliko oprema za trening i natjecanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari