HNK Rijeka odala počast žrtvi Vukovara i Škabrnje, poruke uputili i drugi hrvatski nogometni klubovi

Foto: HNK Rijeka

Iz HNK Rijeke poručili su kako žrtve nikada neće zaboraviti, kako HNK Rijeka tako ni građani Rijeke i cijele Primorsko-goranske županije

Danas je dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju. Nisu ga se sjetili samo političari, u tome da se nikad ne zaboravi pridružili su se i nogometni klubovi Hrvatske nogometne lige. Izdvojili smo njih nekoliko.

“I 28 godina kasnije sjećanja ne blijede na sve one koji su stradali u Vukovaru, ali i sve one koji su dali svoj život u Domovinskom ratu za slobodnu Republiku Hrvatsku.

Žrtve koje nikada neće zaboraviti HNK Rijeka, ali i svi građani Rijeke i PGŽ-a. Rijeka se i ove godine dostojanstveno prisjeća svih žrtava na Dan sjećanja na Vukovar”.

I drugi hrvatski nogometni klubovi odali su počast žrtvi Vukovara i Škabrnje

Tijekom gotovo tromjesečne opsade Vukovara stradalo je 2717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom.

NK Lokomotiva Zagreb prisjetila se Vukovaru uz vrlo kratak i jasan opis – “Vukovar i Škabrnja – da se nikad ne zaboravi”.

Iz HNK Gorice na Facebooku su napisali su dio stihova pjesme posvećene Vukovaru: “Iz krvi i bola niknut će cvijeće
I nikada narod zaboraviti neće VUKOVAR”.

GNK Dinamo Zagreb također se odlučio na stihove posvećene Vukovaru:

“Ako sa vjetrom neki zvuk vas budi
To kuca srce hrabrih ljudi
I reći ću vam samo još jednu stvar
Zapamtite Vukovar”.

HNK Hajduk Split kratko i jasno je poručio: “Vječan ko narod ponosno stoji”.


I Hrvatski nogometni savez kao krovna nogometna organizacija Hrvatske posvetila je pažnju i vrijeme sjećanju na Vukovar.

Napomenuli su i da je izbornik Dalić subotnju pobjedu protiv Slovačke i odlazak na EURO 2020. posvetio upravo Vukovaru i Škabrnji.

“Hrvatska obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, a u gradu heroju Domovinskog rata je i izbornik Zlatko Dalić, koji je subotnju pobjedu za plasman na EP 2020. posvetio upravo Vukovaru i Škabrnji. HNS se pridružuje odavanju počasti svima poginulima za slobodnu Hrvatsku”, stoji u objavi HNS-a.

Ines Švagelj

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari