Čudesni Filip Zubčić pobijedio u veleslalomu! U Japanu povijesni rezultat za hrvatsko skijanje

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Sjajne vijesti stižu iz japanske Yuzawe Naebe gdje je do pobjede u veleslalomu stigao hrvatski skijaš Filip Zubčić! Prve hrvatske pobjede nakon sedam godina…

Hrvatsko skijanje dočekalo je novu pobjedu, prvu nakon sedam godina i slavlja Ivice Kostelića u Kranjskoj Gori 2013. godine. Do nje je stigao sjajni Filip Zubčić koji dolazi u borbu za mali kristalni globus.

U prvoj vožnji startao je kao 13., a staza je bila jako teška. Uvjeti su bili gotovco pa ljetni, a zaključio ju je na 12. mjestu sa zaostatkom od sekunde i 58 stotinki. Međutim, uslijedila je druga vožnja.

To je odradio sjajno, odvozio je bez greške i kroz cilj prošao kao prvi i s prvim vremenom druge vožnje (1:19.04). Zadnjih nekoliko skijaša imalo je i više od sekunde prednosti, no nisu uspjeli nadmašiti Zubčića.

Hrvatsko slavlje na kraju je moglo početi. Na kraju mu je najbliži bio Marco Odermatt sa 74 stotinke zaostatka, dok je treći završio Tommy Ford sa sekundom i sedam stotinki zaostatka.

Nakon drugog mjesta u Adelbodenu i četvrtog mjesta u Garmischu, Zubčiću je ovo najveći uspjeh u karijeri. Sada je treći u ukupnom poretku veleslaloma sa samo 50 bodova zaostatka za Žanom Kranjecom.

Veleslalom, Niigata Yuzawa:
1. Filip Zubčić (HRV) 2:37.25
2. Marco Odermatt (ŠVI) +0.74
3. Tommy Ford (SAD) +1.07
4. Leif Kristian Nestvold-Haugen (NOR) +1.13.
5. Henrik Kristoffersen (NOR) +1.14
6. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +1.15
7. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +1.16
8. Thibaut Favrot (FRA) +1.24
9. Žan Kranjec (SLO) +1.31

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari