MLADA ZVIJEZDA U NAPADU

Dalić objavio popis za Ligu nacija: Poziv vrataru Rijeke Labroviću, pretpoziv napadaču bijelih Matiji Friganu!

Foto: Pixsell

Dalić je pozvao 24 igrača uz sedam pretpoziva

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak popis igrača na koje računa za završni turnir Lige nacija koji će biti održan od 14. do 18. lipnja u Nizozemskoj.

Osvajanjem prvog mjesta u skupini s Francuskom, Danskom i Austrijom, hrvatska reprezentacija prvi je puta u svojoj povijesti izborila završni turnir Lige nacija, zajedno s Nizozemskom, Italijom i Španjolskom.

Hrvatska će u polufinalu odmjeriti snage s Nizozemskom 14. lipnja u Rotterdamu, dok se drugo polufinale između Italije i Španjolske igra 15. lipnja u Enschedeu. Finale je na rasporedu 18. lipnja u Rotterdamu (20:45), a utakmica za treće mjesto istoga dana u 15:00 sati u Enschedeu.

Dalić je pozvao 24 igrača uz sedam pretpoziva, a do 5. lipnja u 23:59 sati UEFA-i će biti poslana završna lista od 23 igrača. Marcelo Brozović s Interom igra finale Lige prvaka 10. lipnja, pa će se reprezentaciji priključiti nakon toga. Reprezentacija se okuplja 5. lipnja te će pripreme odraditi u Rijeci, a 12. lipnja putuje u Rotterdam.

“Popis pokazuje da vjerujemo provjerenom kadru – uz manje korekcije, to je lista igrača koji su osvojili brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu i oni apsolutno zaslužuju naše povjerenje u ovom trenutku. Svjesni smo da na kraju sezone postoji osjetan fizički i psihički zamor, ali pred nama je povijesna prilika osvojiti prvi trofej u povijesti naše reprezentacije te ćemo kroz ovih tjedan dana priprema pokušati maksimalno osvježiti i pripremiti ekipu kako bi završni turnir odigrala na najvišoj mogućoj razini”, naglasio je Dalić.

“Izuzetno poštujemo sve tri reprezentacije koje su pored nas izborile završni turnir, ali vjerujemo u svoju kvalitetu i zajedništvo. Nizozemska će kao domaćin biti vrlo motivirana, ali i mi ćemo imati veliku podršku s tribina što će nam sigurno dati dodatnu snagu. Znamo da nas čeka jako težak posao, ali ne skrivamo da, kada smo već uspjeli doći do ove faze natjecanja, želimo napraviti i ta dva završna koraka i tako još jednom ispisati povijest”, poručio je Dalić.

Popis pozvanih igrača za završnicu Lige nacija

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)

Obrambeni: Domagoj Vida (AEK Atena), Borna Barišić (Rangers), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Josip Stanišić (Bayern Muenchen), Josip Šutalo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (Rennes), Luka Ivanušec (Dinamo)

Napadači: Ivan Perišić (Tottenham), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Marko Livaja (Hajduk), Petar Musa (Benfica), Dion Drena Beljo (Augsburg)

Pretpozivi: Josip Brekalo (Fiorentina), Mislav Oršić (Southampton), Duje Ćaleta-Car (Southampton), Filip Uremović (Hertha), Ivo Grbić (Atletico Madrid), Nikola Moro (Bologna), Matija Frigan (Rijeka), prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari