KAKO PROTIV JAPANA?

Dalić otkrio ambicije Vatrenih na SP-u: ‘Mi imamo svoj san…’ ; A onda su ga upitali za Ivanu Knoll

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Joško Gvardiol i izbornik Zlatko Dalić najavili su osminu finala Mundijala

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak od 16 sati protiv Japana igra osminu finala Svjetskog prvenstva. Japan je zasjeo na prvo mjesto svoje skupine nakon što je pobijedio Španjolsku 2:1.

Na situaciju s ozljedom Borne Sose, Dalić je odgovorio: “Pa imamo danas zadnji trening, ukoliko Borna Sosa ne može biti u angažmanu kakav bi on trebao biti, nama sutra trebaju igrači koji su u punoj snazi i spremi. Vidjet ćemo danas na treningu.”

Gvardiol je dobio pitanje o našem protivniku: “Japanci se bore svih 90 minuta i neće odustajati do kraja sigurno.”

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Marokanski novinar je pitao o osvajanju Svjetskog prvenstva svoje reprezentacije: “Svatko ima pravo na svoj san, mi smo to pokazali 2018. godine. Zašto Maroko nebi mogao to napraviti?”

‘I mi imamo svoj san’

Zlatko Dalić je ovako pričao o osvajanju Mundijala: “Mi imamo svoj san, pokušat ćemo otići stepenicu više nego prošli Mundijal.”

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

“Nismo se čuli s Mihaelom Mikićem, tamo je cijenjen radio je s izbornikom pet godina u klubu, pogledao sam par utakmica i uživo dvije utakmice, mi smo spremni. Nadam se da ćemo riješiti siutaciju prije produžetaka, prije penala, probat ćemo to riješiti za vrijeme igre. Nećemo odustajati ni mi, ni oni, i Hrvatske je isto gubila pa se vraćala, nije samo Japan”, priča Zlatko Dalić.

Gvardiol je bio upitan o izvođenju jedanaesteraca: ‘Rađe bi to prepustio starijim igračima, koji bolje pucaju penale.’

‘Japan nije mogao ništa’

Dalić o taktici protivnika: “U analizi koju smo mi radili, Japan ima presing i tranziciju, ali u posjedu je najlošije. Svaku svoju akciju rješavaju sa pet, šest igrača u protivničkih 16 metara, imamo iskustvo Španjolaca i Nijemaca da moramo biti maksimalno koncentrirani. Protiv Kostarike nisu napravili ništa kada su oni trebali napadati.”

Dalić o navijačima: “Nadam se da će biti sutra još više navijača nego prije, vjerojatno su oni svi čekali da mi prođemo grupu, pa da idu na putovanja, s njima smo puno jači.” Joško je slično komentirao navijače: “To je jedan vjetar u leđa, bilo je lijepo igrati na Maksimiru i u Austriji.”

Strani mediji su dvojac upitali za podršku najpoznatije hrvatske navijačice Ivane Knoll, na što što nijedan od njih nije htio odgovoriti.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

‘Neka bog da Luki zdravlja’

Od stranih medija, došlo je pitanje za izbornika i o Luki Modriću: “Što god kažem za Luku je premalo. Neka mu Bog da zdravlja i neka potraje još. Siguran sam da mu ovo nije zadnje natjecanje za Hrvatsku. To nam za pravo daje njegova fizika, trening, rad i profesionalnost. Jako je važan za nas. Ne želim o pojedincima”, priča i nastavlja:

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

“Nakon Belgije se pričalo o Gvardiolu. Joško je igrač Hrvatske, a tko je trebao spasiti? Igrač Hrvatske! Kako Luka, tako i Joško. Mi smo ekipa i samo tako možemo do rezultata. Ne Luka ili Gvardiol. Pojedinac uvijek iskoči kad je kolektiv dobar. Luka je naš kapetan i vođa i neka još potraje”, kaže izbornik, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari