TEŽAK PORAZ RIJEKE

Dinamo potopio Rijeku na Rujevici. Bijeli u zimskoj pauzi moraju na remont

Dalekometnim ‘projektilima’ i kombinacijama ‘s malog nogometa’ modri su u prvih 45 minuta protutnjali Rujevicom protiv nemoćnih igrača u bijelim dresovima

RIJEKA – DINAMO 2:7 (0:4)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 17. kola Supersport HNL. Gledatelja: 5586

Strijelci: 0:1 Smolčić (2 ag), 0:2 Oršić (13), 0:3 Špikić (27), 0:4 Oršić 44), 1:4 Lunetta (47), 1:5 (Šutalo, 55), 1:6 Emreli (72), 1:7 (Emreli, 85), 2:7 Vrančić (90)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Pavlović, Vukčević – Grgić, Selahi, Hodža, Ampem – Halilović, Alvarez – Obregon

DINAMO: Livaković – Ristovski, Šutalo, Perić, Ljubičić – Špikić, Mišić – Ivanušec, Petković, Oršić – Drmić

Već je pogled na sastave momčadi uoči početka susreta Rijeka-Dinamo kod simpatizera domaćih izazvao zabrinutost: trener modrih Čačić odlučio se na ultraofanzivnu formaciju s Drmićem, Petkovićem, Špikićem, Oršićem kojima su se u napadačkim akcijama priključivali i bočni igrači ali i ofanzivno orijentirani ‘osigurači’ Mišić i Ivanušec. Da, dobro ste pročitali, ‘ofanzivno orijentirani osigurači’ – momčad Dinamova formata protiv ovosezonske Rijeke može si to priuštiti bez imalo straha po svoj gol.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeačni su, nažalost, poljuljani na samom početku susreta – već u 2. minuti primili su gol. Mišić je ‘odapeo’ po lopti s nekih 25 metara od gola Rijeke, lopta je na svom putu udarila u Smolčića i promijenila smjer pa se čini da će autogol biti pripisan braniču Rijeke.

U 9. minuti Ljubičić je krasno prošao po strani, ubacio je u sredinu, ali Labrović uz malu pomoć Pavlovića rješava ovu situaciju.

Rijeka je mogla i trebala izjednačiti u 11. minuti. Nakon jedne lijepe akcije po desnoj strani je prošao Grgić, lijepo ubacio povratnu loptu koju je dočekao Hodža. Veznjak Rijeke odlučio se za plasiranu loptu u lijevi donji kut Livakovićevih vrata, ali je golman Dinama pročitao namjeru Hodže i sjajno obrani! Dojam je s tribina da je mladi Hodža trebao zakucati loptu pod prečku ali…. lako je komentirati s tribina.

I kako to u nogometu obično biva, slijedila je egzekucija na drugoj strani. Samo dvije minute kasnije Petković je lijepo uposlio Oršića, a ovaj s nekih 22-23 metra šalje projektil u mrežu Labrovića za 2:0!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 21. minuti domaći su imali dobru priliku nakon kornera, lopta je na kraju došla do Pavlovića koji puca iz izgledne situacije – ali samo u blok.

U 27. minuti novi pogodak za Dinamo. Špikić je strijelac nakon prekrasne asistencije Drmića. Sam je istrčao pred Labrovića i krasno ga lobao, 3:0 za modre.

U 36. minuti bilježimo još jednu dobru priliku za Rijeku. Obregon se našao u dobroj situaciji, ali puca jako neprecizno, lopta odlazi prema tribini…

Točka na patničkog prvog poluvremena za bijele stigla je u 44. minuti. Bila je to lijepa akcija, brzim kombinacijama modri su izigrali bijelu obranu a na kraju je Špikić krasno proigrao Oršića koji nije imao težak zadatak pogoditi prazna vrata.

Rijeka u drugo poluvrijeme ušla bolje. Ušli su Vrančić i Lunetta umjesto Hodže i Selahija i ovaj potonji je odmah zabio gol.

Slobodan udarac s lijeve strane izveo je Vrančić a najviši u skoku na drugoj stativi bio je Lunetta koji je lijepo udarcem glavom plasirao loptu u malu mrežicu Livakovićevih vrata.

Bio je to samo kratki bljesak Rijeke. U 56. minuti 5:1 za Dinamo. Lopta se nakon kornera odbila do Ivanušeca, ovaj je lijepo uposlio Oršića koji ubacuje po travi u šesnaesterac, a tamo je Šutalo koji zabija za 5:1.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 67. je probao je iz daljine Vrančić, otišlo je to iznad gola. Ipak, u 72. novi gol za Dinamo, strijelac je Emreli. Tek je ušao u igru i odmah zabio krasan pogodak! Emerli je lijepo primio loptu, namjestio se i krasno pogodio suprotni kut Labrovića za 6:1.

U 82. minuti Bušnja je zaradio žuti karton radi prekršaja – samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru – a onda je tko zna što izgovorio sucu i zaradio drugi, isključujući karton! Rijeka je s igračem manje. Iskoristio je to nekoliko minuta kasnije Emreli i zabio svoj drugi pogodak. Provukao se između nekoliko igrača Rijeke i plasirao loptu pored nemoćnog Labrovića.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 90. minuti još jedan pogodak za Rijeku zabio je Vrančić. Premala je to, zapravo nikakva utjeha u jednoj od najgorih utakmica otkad je Rijeke. Polusezona za zaborav dobila je svoj epilog na najgori način, visokim porazom koji najbolje oslikava svu nemoć jesenske Rijeke. Bijelima je hitno potreban potpuni remont.

. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL


Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari