SUPERSPORT HNL

Dinamo – Rijeka (15) Sopić iznenadio sastavom! Ova postava omogućava mu taktičke manevre ‘u hodu’

Foto: HNK Rijeka

Mitrović, Grgić i Ivanović su ‘unutra’, Pašalić, Galešić i Obregon na klupi

Rijeka će od 15 sati na Maksimiru u derbiju 24. kola HNL-a igrati protiv Dinama.

Rijeka će započeti utakmicu u sastavu: Labrović – Mitrović, Radeljić, Bogojević, Smolčić – Selahi, Hodža – Fruk, Grgić, Pjaca – Ivanović.

Može se reći da je ovo svojevrsno iznenađenje – Mitrović, Grgić i Ivanović su ‘unutra’, Pašalić, Galešić i Obregon/Marić na klupi – jer je jedan od nepisanih nogometnih postulata onaj da se ‘momčad koja pobjeđuje ne mijenja’. A Rijeka ima pet pobjeda u nizu…

No Željko Sopić svakako ima svoje jake argumente za ove promjene, a nije isključena ni neka moguća ozljeda igrača u zadnji tren, ili neki drugi problem. Tako će na desnom krilu krenuti Alen Grgić koji je dugo vremena igrao zapravo na poziciji beka, pa je vjerojatno ideja da pomogne osujetiti opasne krilne igrače Dinama. Također, Franjo Ivanović je dobio priliku od prve minute u špici iako je nekoliko posljednjih utakmica na travnjak ulazio kao zamjena Mariću ili Obregonu. Što se tiče Mitrovića, njegovo iskustvo igranja velikih utakmica je neprocjenjivo, vjerojatno je rezonirao Sopić.

Ne treba zaboraviti da s ovim kadrom Sopić može taktički manevrirati ‘u hodu’- s trojicom iza ili s četvoricom – a poznato je i da voli koristiti svih 16 igrača pa su tijekom utakmice sigurne dodatne izmjene igrača i promjene načina igre Rijeke, ovisno o kretanju rezultata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari